CHP'li Altay: Tayyip Erdoğan Kürtler’le ayrı, milliyetçilerle ayrı dans ediyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Diyarbakır-Bingöl kara yolunun şu anda devlet hakimiyetinde olmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine de dikkat çeken Altay, “Biz cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli olarak,...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Altay: Tayyip Erdoğan Kürtler’le ayrı, milliyetçilerle ayrı dans ediyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Diyarbakır-Bingöl kara yolunun şu anda devlet hakimiyetinde olmadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine de dikkat çeken Altay, “Biz cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli olarak, Tayyip Erdoğan’ın Kürtlerle ayrı, milliyetçilerle ayrı dans ettiğini düşünüyoruz.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Altay, doğuda yaşanan son olayları değerlendirdi. Altay, şunları söyledi: “Son bir ayda o bölgede 22 askerimiz yaralandı. 14 gündür Diyarbakır-Bingöl kara yolu devletin hakimiyetinde değil. Bu vahim tablonun altını çizmemiz lazım. Bendeki bilgi İçişleri Bakanı’nın, ‘Bu görüşmeleri artık AKP yapıyor’ şeklindeki açıklamasıdır. Bu çok enteresandır. Bugün Diyarbakır’da bir çözüm çalıştayı var ama hala biz ana muhalefet partisi olarak bu süreçle ilgili ne hükümet kanadından ne de sürecin paydaşlarından bize verilmiş bir bilgi yok. Türkiye’de bir Kürt sorunu vardır. Bunu kabul ediyoruz. Bu sorunun çözülmesi lazım. Biz cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli olarak Tayyip Erdoğan’ın Kürtlerle ayrı, milliyetçilerle ayrı dans ettiğini düşünüyoruz. Yani Tayyip Erdoğan bir gün Kürtler ile dans ediyor bir gün milliyetçilerle dans ediyor. Hem Kürtleri hem milliyetçileri buradan uyarmak isterim ki Tayyip Erdoğan’ın bu sinsi senaryolarına alet olunmamalıdır. Türkiye’nin Kürt sorunu Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına giden yolu kilometre taşı olarak yerlere serpilmemelidir. Bu sorunun çözüm yeri vardır o da TBMM’dir. Meclis dışında Kürt sorununun çözüleceği başka bir mevki makam yetki hiç kimsede yoktur. Bu şekliyle çözüleceğine ihtimal vermem.”

CİHAN

Yorumlar