CHP'li Altay: Kabe'den örtü bile getirseler bu yolsuzluğun üzerini örtemezler

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul'da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili iktidarın tutumunu sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Altay: Kabe'den örtü bile getirseler bu yolsuzluğun üzerini örtemezler

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul'da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili iktidarın tutumunu sert sözlerle eleştirdi. "Kabe'den örtü bile getirseler bu yolsuzluğun üzerini örtemezler." diyen Altay, Meclis'i 18 gün kapalı tutarak mahkemelerden, ilahi mahkemelerden, vicdanlardan kaçılamayacağını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Altay, AK Parti'nin TBMM'yi kapalı tutma girişiminde bulunduğunu ifade etti. AK Parti'nin, Meclis'i 18 gün resmi olmayan yollarla kapalı tutma anlayışını benimsediğini dile getiren Altay, "TBMM özellikle böyle bir dönem açık olmalıdır. TBMM denetim gücünü kullanmalıdır. İktidar partisi milletvekillerinin de bugün TBMM'ye gelmemeleri için verilen bir emir ve talimatın gereği olarak milli iradenin tecelli etmesinin engellenmesini CHP olarak kınıyoruz. Nereye kadar kaçabileceklerini merak ediyoruz. AK Parti, Genel Kurul'u kapalı tutmak için özel çaba harcıyor. Bu yaşananlardan sonra bu hükümet hukuken zanlı, siyaseten kirli ve kamu vicdanında ayıplı olduğu bugün Meclis'ten kaçmalarıyla tescil edildi." dedi.

İktidara, 'adaletten kaçanlar' dediklerini, şimdi ise 'Meclis'ten kaçanlar' denilebileceğini anlatan Altay, yargıya şantaj yapan bir başbakanın demokrasilerde ayakta durma şansının olmadığını vurguladı. Altay, kamuoyunda bir anket yapılması halinde, halkın yüzde 80'inin 'Türkiye'yi hırsızlar yönetiyor' cevabının verileceğinin görüleceğini kaydetti.

Altay, 2013 yılının 'asrın yolsuzluğu yılı' olarak tarihlere geçeceğini, 2014 yılının ise AK Parti ile millet arsında asrın hesaplaşma yılı olacağını ifade ederek, "Hükümetin biran önce normal demokrasilerde görülen anlayışın içine dönmesini bekliyoruz. Bu rüşvet ve yolsuzluğu örtmek için her yolu deneyen hükümetin Kabe'den örtü dahi getirseler bunun üzerini örtmeleri mümkün değildir. Bugün neden hiçbir AK Partili milletvekili TBMM Genel Kurulu'nda değildi, neden kaçıyorsunuz. Neden korkuyorsunuz. Meclis'in 15 günden fazla kapalı kalması kural ve hukuk dışı bir uygulamadır." diye konuştu.

Cemaatin orduya kumpas kurduğu iddialarının sorulması üzerine Altay, "AK Parti'nin kimi cemaat-camia, kimi odaklarla arasındaki çelişkiyi ortaya çıkartarak, olayların buradan kaynaklı olduğunu iddia etmeleri ve onları devlet içine sızmış çete olarak itham etmeleri AK Parti'nin kirini temizlemez. Biz sonuç ile meşgulüz. Ortaya çıkartılmış bir yolsuzluk var. Meclis'te sordum, Egemen Bağış 1.5 milyon doları aldın mı almadın mı? koşarak Meclis'i terk etti, kaçtı. AK Parti ile bir takım odaklar arsındaki çelişki CHP'nin gündeminde değildir." karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bakanlar koltuklarından ayrılmazsa gereğini yapacağız" açıklamasının hatırlatılması üzerine Altay, "Bakanlar koltuklarından ayrılmazlarsa Meclis'e gelip bakanlar kurulunda oturmaları hiç kolay bir şey değildir. Burada şiddetten bahsetmiyoruz. Kürsüye çıkan arkadaşımız Meclis'in gündemi ne olursan olsun bu konuyu ele alacaktır. O bakanlardan bunun hesabını sormak milletin bize verdiği görevdir. Ben gelebileceklerini zannetmiyorum. Bu iş, gensoruyu çok aşmış bir iş." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürü'nün, İstihbarat Şube Müdürü'nü ifade vermeye göndermemesiyle ilgili olarak da Altay, "Bunlarda bir yedirmeme hastalığı var, hep kendileri yiyecekler. İstanbul Emniyet Müdürü başlarken çok kötü başladı. Polis teşkilatını hükümet sevk ve idare ediyor olabilir ama polis devletin polisi olmalıdır." dedi.


CİHAN

Yorumlar