CHP’li Aksünger: Twitter yasağı demokrasi cinayetidir

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, dün gece sosyal paylaşım sitesi Twitter’in kapatılmasını, demokrasi cinayeti ve faciası olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Aksünger: Twitter yasağı demokrasi cinayetidir

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, dün gece sosyal paylaşım sitesi Twitter’in kapatılmasını, demokrasi cinayeti ve faciası olarak değerlendirdi. Aksünger, birkaç saat içinde yasakla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Twitter’in yasaklanmasından sonra CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Aksünger, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki hafta önce bir toplantıda, "Gerekirse kapatırız." dediğini hatırlattı: “Kapatmak mevcut kanunlar dahilinde mümkün değil” dedi. Twitter’in dünya genelinde 250 milyon kullanıcısı olan bir sosyal medya alanı olduğunu kaydeden Erdal Aksünger, “İki hafta önce Başbakan, kendi rüşvet ve yolsuzluk iddialarının izlendiği yer olan Twitter’i kapatırız demişti. Bursa mitinginde, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü göstereceğiz.’ dedi. ‘Yargı, bürokrasi benim emrimde.’ dedi. Bu mecrayı kapattılar. Savcılıkta suç duyurusunda bulunacağız. Bu uygulama, hiçbir kanuna dayalı olarak yapılamaz, mümkün değil. Bu kanunsuz işi, Başbakan Erdoğan’ın emriyle bir bürokrat vermiştir. Orada bir yargı kararı olduğuna da inanmıyoruz. İki saat içerisinde böyle bir yargı kararını nereden aldırmıştır ve bu karar neden BTK sayfalarında yer almamaktadır?” diye sordu. Türkiye’nin, Çin’den sonra bu mecrayı kapatan ikinci ülke olduğunun altını çizen Aksünger, “Türkiye devleti bunu yapmaz. Hiçbir kanuna dayalı değildir. Böyle bir yargı kararı varsa da bu kararı veren hakim ve yargıç olamaz. Savcı olamaz. Çıkarsınlar, hangi yargı kararıdır bize göstersinler. Böyle bir kanun yok. Anayasal bir hakkın da gaspıdır. Haberleşme özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Anayasa’nın 22. maddesi, iktidar eliyle çiğnenmiştir. Bundan sonra kimsenin ticaret ve haberleşme özgürlüğü yoktur, gaspedilmiş durumdadır.” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI YASAYI ONAYLAMIŞTI’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Twitter yasağından sonra Twitter’da yazdığı, "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez." sözlerini değerlendiren Erdal Aksünger, “Cumhurbaşkanı ile daha önce de konuştuk. Yasayı güzelce onaylamıştı. Onun bu yaklaşımlarını mantıklı bulmuyorum. Kendisinin alternatif olduğunu düşündürtmek istiyor. Bugün bu uygulama için versin talimatı, acil toplasın, böyle yetkileri var. Sorumlu bir devlet başkanının, acil eylem toplantısı yapması gerekiyor. Toplasın Bakanlar Kurulu'nu. İki tweet atmakla olmaz.” dedi. Aksünger, Twitter’ın kapatılmasından sonra bazı bakanların yasağı delerek tweet atmalarını da, “Kendi bakanları Twitter’den yazıyor. Bunlar çok komik. Kendine korkuttukları bir kitlenin bundan sonra olacakları görmemelerini sağlamak istiyor. Kanunlardan çekinen insanları ve bazı yerleri girmeyi de kendine göre aslında beceremeyeceğini düşündüğü insanları etkileyip son bir haftayı daha az sorunla atlatmayı düşünüyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar