CHP'li Aksünger: Başbakan ve oğlu arasındaki ses kaydı resmi bir dinlemedir

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, yanında getirdiği kriptolu telefonlarla nasıl çalıştığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Aksünger: Başbakan ve oğlu arasındaki ses kaydı resmi bir dinlemedir

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, yanında getirdiği kriptolu telefonlarla nasıl çalıştığını anlattı. Kriptolu telefonların TİB'e de bildirilmesi gerektiğini belirten Aksünger, dikkat edilirse yasadışı dinleme olmadığının anlaşılacağını kaydetti.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Erdal Aksünger, Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon dinlemelerine bakıldığında TİB ID numaraları yer aldığının görüleceğini belirterek,"ID numaraları, hangi kararla, hangi memurun önüne gitmiş ve kime zimmetlenmiş bellidir. Bu resmi bir dinlemedir. Önümüzdeki süreçte de bizi farklı şeyler bekliyoruz. Dinlenen kişi ise büyük ihtimalle Bilal Erdoğan'dır." diye konuştu.

Devlet ve kademesinin tarumar olduğunu savunan Aksünger, siyasilerin biran evvel güvenlik sorununu çözmesi gerektiğini belirtti. Konuya ilişkin iki rapor okuyan Aksünger, bunları hazırlayanların CHP'li olmadığını ve merak ettiği için böyle bir rapor hazırlandığını ifade etti. Duplaj ve montajla ilgili raporların sonuç bölümünü okudu.

Harmonikler ancak değiştirilerek insan sesinin taklit edilebileceğini dile getiren Aksünger, yüzde 5'lik hata payı bırakarak aynı kişilere ait olduğunun rapor edildiğini kaydetti. Kovuşturma ve soruşturma sonucu bu dinlemelerin yapıldığını belirten Aksünger, aksi halde kriptolu telefonların dinlenemeyeceğini kaydetti. Dinlemelerin yüzde 99 kamu imkanlarıyla yapıldığına dikkat çeken Aksünger, TİB'de güvenlik zaafiyeti olup olmadığının ayrı bir konu olduğunu söyledi. BTK, TİB, MİT başta olmak üzere her kademede güven sorunu bulunduğunu belirten Aksünger, yapılan tasviyelerin cemaat tasviyesi olarak düşünülmemesi gerektiğini iktidarın kendisini güvenceye almaya çalıştığını söyledi.

TÜBİTAK'taki telefonların Başbakan'ın oğlunun elinde olmasının zaten anormal ve büyük bir facia olduğunun altını çizen Aksünger, kodların TİB'e verilmemesi halinde iki kriptolu telefonun dinlenemeyeceğini belirtti. Yasal olmayan dinlemeleri tasvip ettikleri için bunları açıklamadığını vurgulayan Aksünger, bir taraf olarak söylemediğini, yasal olmayan bir şekilde dinlenmişse ayrı bir soruşturma gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar