CHP’li Aksünger: Başbakan, CHP’ye vurarak gündemi değiştirmeye çalışıyor

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Başbakan Erdoğan’ın çıkıp gerçekleri söylemesi gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Aksünger: Başbakan, CHP’ye vurarak gündemi değiştirmeye çalışıyor

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Başbakan Erdoğan’ın çıkıp gerçekleri söylemesi gerektiğini belirtti. Aksünger, "Bana kalırsa hem psikolojisi hem de kimyası bozulmuştur. Başbakan yargı ve emniyetteki durum nedeniyle rahatsızlığını dile getirirken geçen süreçte en büyük destek aldığı kişileri ve kurumlardaki yapılanmaları şikayet ediyor. Çıkıp ne biliyorsa açıklasın. Şu anda CHP’ye vurarak gündemi değiştirmeye çalışıyor." dedi.

Aksünger, yaptığı açıklamada, "Sayın genel başkanımız ile ilgili Rahşan Affı’ndan bahsetti. Zaten genel başkanımız da konuyu belgeleriyle ortaya koydu. Halen daha yalan dolan işlerle uğraşıyor. Bu durum başbakanın kendisine yakışmıyor. Ortalığı manipüle etmekten başka bir amaç taşımayan açıklamaları kabul etmek mümkün değildir. Biz Kayseri’deki yolsuzluklar gibi bir şeylerin üzerini örtmüyoruz. Eğer ortada bizim belediyelerimizde bir sıkıntı varsa kendi ellerimiz ile yargıya gideriz. Eğer yüreği yetiyorsa gelsin mecliste dokunulmazlıkları kaldıralım. Öyle ucuz kahramanlık yapmasın” ifadelerine yer verdi.

"KENDİSİ YIKILIRKEN DEVLETİ DE YAKIP YIKMAYI DÜŞÜNÜYOR"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da "Başbakan kendisi giderken devleti de yıkan konularla uğraşıyor. Bunları gizlemek için açıklama yapıyor. CHP’ye saldırıyor. Başka yeri, gündemi yok. Allah akıl fikir versin diyeceğiz ama o da geçti. Kendisi yıkılırken devleti de yakıp yıkmayı düşünüyor." diye konuştu.

Başbakan’ın kontrolünü kaybettiğini ileri süren CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise "Bu tür sözler kendisine yakışmıyor. AK Parti’nin kaybetme psikolojisine girdiğini gösteriyor. Niye bu kadar saldırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarını kendileri yapmış gibi anlatıyorlar. Çok aciz bir duruma gelmiştir. CHP’li belediyelerin yaptığı yatırımlar ortadadır. Eğer pislik, kirlilik görmek istiyorsa AK Parti’li belediye başkanlarına baksınlar." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar