CHP'li Akkaya: AKP halkı yanıltıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'büyük müjde' olarak duyurduğu 1 milyon 173 bin 59 lisans öğrencisine 20 TL artış öngören yeni burs düzenlemesinin, günlük 67 kuruşa karşılık geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Akkaya: AKP halkı yanıltıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'büyük müjde' olarak duyurduğu 1 milyon 173 bin 59 lisans öğrencisine 20 TL artış öngören yeni burs düzenlemesinin, günlük 67 kuruşa karşılık geldiğini söyledi. Küçücük artışların bile medya tarafından 'büyük müjde' olarak yansıtılmasını eleştiren Akkaya, AKP’nin sürekli makyajlı tabloları gösterdiğini ancak gerçeği gündeme getirmediğini ileri sürdü.

CHP’li Akkaya, özel bir televizyon kanalındaki konuşmasında, AKP’nin ekonomideki büyüme oranlarını da büyük bir hevesle propaganda ettiğini ifade etti. Akkaya, Cumhuriyet’in kuruluşundan 2002 yılına kadar geçen sürede Türkiye’nin ortalama büyüme oranının 2002-2013 döneminden daha yüksek olduğunu ancak AKP’nin halkı yanılttığını iddia etti.

İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATI

İşçilerin vazgeçilemez hak olarak tanımladığı kıdem tazminatı konusuna değinen Akkaya, hükümetin uzun zamandır kıdem tazminatı hakkına göz diktiğini ve fon oluşturma gayretinde olduğunu belirterek, “Sendikalarla görüştük; Kıdem Tazminatı Fonu’na karşılar. İşverenler karşı. Peki, neden hükümet fon uygulamasını istiyor? Sebebi açık! Hükümet tıkandı. Ekonomik olarak ülkeyi yönetemiyor ve yeni fonlara ihtiyacı var.” dedi.

Fon uygulamasının hayata geçmesi halinde işçilerin büyük maddi kayba uğrayacağını söyleyen Akkaya, ”Asgari ücretli bir çalışan mevcut sistemde, diğer şartlar varsa, 1 yıl için bin 21 TL kıdem tazminatı alır. Fon uygulaması devreye girerse aynı işçi 560 TL alabilecek. Yani yüzde 50 hak kaybına uğrayacak.” ifadesini kullandı.

Hükümetin, Kıdem Tazminatı Fonu’yla yaklaşık 103 milyar TL’lik bir fon oluşturmak ve bu fonu istediği gibi kullanmayı hedeflediğini kaydeden Akkaya, “AKP, her seçim öncesinde böyle tartışmalar açarak gündemi değiştiriyor. Seçimlere kadar bu konu rafa kalkar ama göreceksiniz, seçimlerden hemen sonra genel seçimlere kadar yine Kıdem Tazminatı Fonu tartışmaları başlatılacaktır.” dedi.


CİHAN

Yorumlar