CHP’li Akaydın: Suç evrakı olsa güpegündüz yakacak kadar salak mıyım?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediyeye ait evrakların yakılmasıyla ilgili sorulara cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Akaydın: Suç evrakı olsa güpegündüz yakacak kadar salak mıyım?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediyeye ait evrakların yakılmasıyla ilgili sorulara cevap verdi. Akaydın, “Ben belediye başkanıyım, salak mıyım. Bende suç evrakı olsa, güpegündüz 30 işçinin çalıştığı tesiste yaktırır mıyım ben bunları. Böyle bir şey var mı? Tertemiz bir belediye başkanınız var.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı'ndaki tesisinde belediyeye ait evrakların yakıldığı iddiasıyla polis inceleme başlattı. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan AK Parti adayı Menderes Türel ve partililer, tesise ve belediyeye baskın yaptı. Bu olayların üzerine CHP’li başkan evine polis baskını yapılacağı duyumunu alarak Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki kır evine gitti. Polisin baskın yapacağı duyumunu aldıklarını ve bunu da AKP’li Menderes Türel’in bir gazeteciye söylediğini kaydeden Mustafa Akaydın, Menderes Türel ve vandalları tarafından belediyenin tesislerinin basıldığını, orada hiçbir gizli evrak bulunmadığını iddia etti.

Belediye başkanlığı makamının arkasındaki odada 60 aydır olan meclis gündemleri ve kitapları olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Akaydın, “Arkadaşlara kitaplarımı kır verine gönderin, dedim. Belediye gündemindeki evrakları da imha edin, dedim. Arkadaşlarda her zamanki gibi belediyenin tesislerine götürüp yakılsın, demişler. Belediye gündem kitapçıklarını yakarken, kahraman polis Menderes Türel baskın yapıyor. Bütçe, imar planlarıyla ilgili çeşitli bilgiler olduğunu söylüyor. Orada yakılan her şey lüzumsuz malzemeler, onların hepsi arşivlenmiş.” dedi.

Evinin basılacağını duyduğu için milletvekili Gürkut Acar ve avukatlarıyla birlikte kır evine geldiğini belirten Akaydın, evinin herkese açık olduğunu, en çok korkusunun sahte fason evrakların evine bırakabileceği olduğunu söyledi. Evindeki her şeyi açıp gazetecilere gösterebileceğini ifade eden Akaydın, Menderes Türel’in evine polissiz gelmesi durumunda her yeri tek tek gezdirebileceğini aktardı. Akaydın, Türel’in ayrıca kır evinde bulunan inekleri de sevebileceğini aktararak sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir devlet terörüdür. Bu terörü başlatan, 3 kişidir. Birisi AKP İl Başkanı Mustafa Köse'dir. Menderes Türel ve binin üstünde militan polisle, birlikte bu tesisleri basmıştır. Bendeki bilgilere göre mahkeme kararı yoktur. Suça, poliste ortak olmuştur. Sonradan uydurup, bir karar alırlar mı, bilmiyorum. Menderes Türel’in vandallarıyla birlikte o tesise girmesi, affedilemez bir suçtur. Menderes Türel’de, suçludur. Daha sonra bir milletvekili ile birlikte belediyemizi bastılar.”

‘BEN DELİKANLI GİBİ ODAYI TERTEMİZ ETTİM’

Kesinleşmeyen sonuca göre kazanan AKP’li Menderes Türel’e makamını tertemiz teslim etmek için belgeleri ve kendisine ait olan eşyaları kır evine taşıdığını açıklayan Akaydın, “Başkanlığımı delikanlı gibi devredeyim diye. Şuanda da böyle bir hakkı kaybetmiştir. Menderes Türel’e, devredeceğim hiçbir şey yok. Belediyenin onun zamanındaki ve benim zamanımdaki borçlarını da, belgeledim kendisine takdim etmek için.” diye konuştu.

‘BEN SALAK MIYIM’

Menderes Türel ve AKP İl Başkanı Köse’nin iddiasına göre Akaydın’ın belediyenin önemli evraklarını imha ettiği açıklamasına da cevap veren Akaydın şunları kaydetti: “Ben belediye başkanıyım, salak mıyım? Bende suç evrakı olsa, güpegündüz 30 işçinin çalıştığı tesiste yaktırır mıyım ben bunları. Böyle bir şey var mı? Tertemiz bir belediye başkanınız var.”

‘BUNUN ARKASINDA MUTLAKA BAŞBAKAN VAR’

AKP’li Menderes Türel’in yapılan bu işlemleri tek başına yapamayacağını iddia eden Akaydın, yapılan işlerin arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu, 6 yıllık kuyruk acısı olduğunu söyleyerek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu benim önsezilerim. Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı'ndan ve belediye seçimlerini kazanmam da, ona bir kuyruk acısı vermiştir. Bu seçiminde şaibeli seçim olduğu net olarak ortadadır.”


CİHAN

Yorumlar