CHP'li Akar: Bazı yöneticilerimizin belediyede çalıştığı gerçektir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, partisinin il yönetimindeki bazı yöneticilerin belediyede çalıştığının gerçek olduğunu belirtti.Akar, il binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Akar: Bazı yöneticilerimizin belediyede çalıştığı gerçektir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, partisinin il yönetimindeki bazı yöneticilerin belediyede çalıştığının gerçek olduğunu belirtti.

Akar, il binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ı sert bir şekilde eleştirdi. Seçimi kazanan Kocamaz'ın, daha ilk günden belediyenin giriş kapısına "Rüşvet alan da veren de Cehennem'dedir. Hz Muhammed (sav). Rüşvet bu kapıdan içeri giremez. Burhanettin Kocamaz" yazarak, geçmişte görev yapan belediye çalışanları ile başkanlarını töhmet altında bıraktığını öne süren Akar, "Ayrıca Mersin halkının Mersin Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkilerinde kirli alışverişler olduğu imasında bulunarak, Mersin halkını yaralamıştır." diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi herhangi bir rüşvet ilişkisine bulaşmadığı gibi Türkiye’nin yönetimsel olarak en başarılı belediyelerinin başında geldiğini anlatan Akar, "Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan başkan ve yönetim kadroları, başarılı çalışmalarının karşılığında Türkiye’nin en borçsuz belediyesini şimdiki başkana bırakmışlardır." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin il yönetimindeki bazı yöneticilerin, belediyede çalıştığının bir gerçek olduğunu ifade eden Akar, şöyle devam etti: "Onlar da diğer işçileri gibi evlerine ekmek götürmek için çalışmaktadırlar. Hepsi işine gidip gelmekte, aldığı parayı son kuruşuna kadar hak etmektedirler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çalışmadan ücret alanlara, herkesten çok karşıyız. Mevcut yönetim, suçlamayı bırakıp, bir an önce Mersin’in öncelikli işleriyle ilgilenmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetiminde bulunup, Belediye’de çalışanların çoğunluğu asgari ücretler çalışan işçilerdir. Belediye başkanı, elinde imkan varken iyi araştırmalı, halkı net bilgilendirmelidir. Yalan yanlış bilgilerle, halkı yanıltmak ne insanlığa ne de vicdana sığar. Asparagas haberlerle Haluk Levent’in dahi yüksek maaşlı belediye personeli olduğunu iddia edenler, iddialarını ispatla zorunludur. Kaldı ki eğer bu kişiye ait bir bordro varsa o da belediyede olup, mevcut yönetim çok rahat bir biçimde kamuoyuna sunabilir."

CİHAN

Yorumlar