CHP'li Ağbaba: CHP'den İhsanoğlu'na alternatif yeni bir isim çıkmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’na alternatif olarak partilerinden yeni bir ismin çıkmayacağını belirtti. Veli Ağbaba, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ağbaba: CHP'den İhsanoğlu'na alternatif yeni bir isim çıkmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu’na alternatif olarak partilerinden yeni bir ismin çıkmayacağını belirtti.

Veli Ağbaba, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, büyük bir uzlaşı ile Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Köşk'e aday göstererek ezberleri bozduklarını ifade etti. İhsanoğlu’nun isminin uzlaşmayı sağladığını savunan Ağbaba, şöyle devam etti: “Adayımız Türkiye’ye hayırlı olsun. CHP büyük uzlaşma sonucunda, hem AKP’nin, hem de her fırsatta CHP’ye laf söylemeyi, hatta küfretmeyi alışkanlık haline getirmiş olan bazı kesimlerin ezberini bozdu. Adayımız bu anlamda çok önemlidir. Büyük uzlaşı ile ilk kez son dönemde Türkiye’nin önüne cumhurbaşkanı adayı çıkarılması hayırlı bir iştir. Çünkü ilk kez CHP’si, MHP’si, DSP’si, BBP’si, DP’sine kadar birçok farklı siyasi görüşten insanlar bir aday üzerinde görüş birliğine varmıştır. Adaylık için adının geçmesi toplumda uzlaşmayı sağlamış, gerginlikten uzak bir döneme tekrar geçiş yapılacağı yönünde ışık vermiştir.”

Ağbaba, parti içinde İhsanoğlu’nun adaylığını yapılan itirazlardan yeni bir aday çıkmayacağını da vurguladı. Farklı düşünenlere saygı duyduğunun altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı, “CHP’de ikinci aday çıkmaz. Ben tabii milletvekili arkadaşlarımın farklı düşüncede olmasını ve imza vermemesini saygı ile karşılıyorum. Ancak bizler bir partinin çatısı altında parlamentoya girdik. CHP’nin kimliği ile seçilmiş milletvekilleriyiz. Bu nedenle kurumsal yapımızın başındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun almış olduğu kararlara da saygılı olmamız gerekiyor. Ben imza verilmemesini ve adayımızın bazı yönlerinin eleştirilmesine saygı duyuyorum. Ama başka aday çıkarmayı, CHP’ye meydan okumayı, genel başkanımıza meydan okumayı doğru bulmuyorum. Eğer kendine güvenen varsa bağımsız aday olarak milletvekili seçilmeyi deneyebilirdi. Her şeye karşı çıkmakla siyaset yapılmaz. Bazen pozitif yönlere de bakılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar