CHP'li Ağbaba: AKP dönemindeki uygulamalar darbe dönemlerini aratmıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP dönemindeki uygulamaların darbe dönemlerini aratmadığını söyledi. "Hatta Kenan Evren yatağında eğer Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı uygulamaları görseydi 'büyüttüğümüz çocuk bizi geçmiş'...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ağbaba: AKP dönemindeki uygulamalar darbe dönemlerini aratmıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP dönemindeki uygulamaların darbe dönemlerini aratmadığını söyledi. "Hatta Kenan Evren yatağında eğer Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı uygulamaları görseydi 'büyüttüğümüz çocuk bizi geçmiş' derdi. Onunla övünürdü." diyen Ağbaba, "Bugün yapılan uygulamalar, hukuksuzluklar, maalesef darbe dönemlerini geçmiş durumda." dedi.

    Salih Mirzabeyoğlu hakkında yakınlarıyla birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, sadece Balyoz ve Ergenekon ile ilgili değil tüm siyasi davalar için yeniden yargılama talep ettiklerini söyledi. Salih Mirzabeyoğlu'nun halen içerde yattığını dile getiren Ağbaba, "Haksızlığa uğramış göz göre göre cezaevinde ölüme terk edilmiş biri. Geçen yıl cezaevinde ziyaret ettik. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çekiyor. 2 çocuk babası ve 63 yaşında 16 yıldır cezaevinde. Darbelerle hesaplaşacağını söyleyenler, bugün onu görmezden geliyorlar. 28 Şubat’ın bir numaralı kazananı yani AKP mağdur edebiyatı ile bugünlere gelirken geçmişteki mağduriyetleri gidermekte niye ise isteksiz. AKP 28 Şubat’ın etinden, sütünden, yününden faydalanmış, bir güzel beslenmiş ancak 28 Şubat’ın gerçek mağdurları için kılını bile kıpırdatmamıştır. Her fırsatta 28 Şubat’ı diline dolayanlar konu haksızlıklara, hukuksuzluklara gelince maalesef sus pus olmuşlardır. 27 Haziran 2014 tarihinde yeniden yargılama için müracaatta bulundu. AKP demokrasi havariliği yapacağına 28 Şubat’ın mağduruyum edebiyatına devam edeceğine meselelere ciddiyetler ve samimiyetle yaklaşabiliyorsa elini taşın altına koysun ve bu işi çözsün diyoruz." diye konuştu.

    "AKP 28 ŞUBAT'IN GAYRİ MEŞRU ÇOCUĞU"

    AKP için '28 Şubat’ın gayri meşru çocuğu' diyen Ağbaba, hükümetin, 'Hizmet'e tuzak planı'nı yürütmek için 28 Şubatçıların BÇG'si gibi bir yapıyı Emniyet bünyesinde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü başkanlığında oluşturulan Kozmik Çalışma Grubu'yla ilgili soruyu cevapladı. "AKP dönemindeki uygulamalar darbe dönemlerini aratmıyor." diyen Ağbaba, şöyle devam etti: "Hatta Kenan Evren yatağında eğer Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı uygulamaları görseydi 'Büyüttüğümüz çocuk bizi geçmiş' derdi. Onunla övünürdü, eğer izliyorsa. Bugün yapılan uygulamalar, hukuksuzluklar maalesef darbe dönemlerini geçmiş durumdu. Biz CHP olarak her zaman haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı duruyoruz. Bu konuda tavrımız net. Hukuksuzluğun karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Hukuksuzluktur başka bir şey söylemeye gerek yoktur."

    "AKP CADI AVI BAŞLATMIŞ DURUMDA"

    CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise aynı soruya şu cevabı verdi: "AKP şuanda kendi belirlediği, varlığına kendisinin inandığı ama ne somut delillerle ne de mevcut hukuk mevzuatına göre resmen suçlayıp da cezalandıramadığı bir gruba karşı cadı avı başlatmış durumda. Dünyanın her yerinde cadı avı yapıldığı iddia edildiğinde bunun muhatapları bunu inkar ederler ama bir tek Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan 'cadı avıysa cadı avı yapıyoruz' diyor. Bu cadı avı, hukuk kuralları çerçevesinde yapılıyorsa zaten adı cadı avı olmaz. Kendisi de itiraf ediyor ki hukuksuz bir şekilde yapıyor. 1980’de ve 28 Şubat’ta yapılan fişlemeler için oluşturulan illegal yapılar ne kadar hukuksuzsa bugün hükümetin yaptığı ortaya çıkardığı bu yapılarda o kadar hukuksuzdur. Nasıl bugün toplumsal mutabakatla herkes o dönemdeki hukuksuzlukların altını çizip bunun cezalandırılması gerektiğini söylüyorsa bugün AKP iktidarının yaptıkları da gelecekte kovuşturmalara, soruşturmalara ve kanun önünde hesap vermelere tabi olacaktır. Sadece arada geçen zaman ve bu süreçte ezilen, mağdur edilen insanların mağduriyetleri çektikleriyle kalacaktır. Durum bundan ibaret." CİHAN

Yorumlar