CHP'den 'Türkiye'nin gerçekleri' raporu

CHP tarafından hazırlanan, ülke ekonomisinin ele alındığı, "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" adlı 215 sayfalık rapor, parti örgütlerine gönderildi

Google Haberlere Abone ol
CHP'den 'Türkiye'nin gerçekleri' raporu

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP tarafından hazırlanan, ülke ekonomisinin ele alındığı, "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" adlı 215 sayfalık rapor, parti örgütlerine gönderildi.

Raporun ön sözünü yazan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin bir görevinin de halkın nesnel gerçekliği doğru bir şekilde algılamasını sağlamak, objektif verilere ulaşarak, ülkenin gerçek durumu hakkında bilgi sahibi olarak karar vermesine yardım etmek olduğunu belirtti.

Çalışmanın, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu 14 yılın bir dönemine ait resmi rakamlar ve verilerden oluştuğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bir grup bilim adamı ile hazırlanan raporun, iktidarın ürettiği yanılsama ile "Gerçek Türkiye"nin ne kadar farklı olduğunu çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, "AKP yönetiminde geçen 14 yılda, ekonomimiz rakiplerine oranla gerilemiş, büyüme oranları Türkiye'nin potansiyelinin altında kalmış, işsizlik ve yoksulluk yaygınlaşmış, gelir adaletsizliği artarak büyümüş ve Türkiye'nin üretim gücü aynı düzeydeki ülkelere göre azalmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yazısının sonunda çalışmayı hazırlayanlara teşekkür ederek, Türkiye'nin algı yönetimi ile değil, objektif veriler, akıl ve mantıkla yönetildiği aydınlık günlere ulaşması temennisinde bulundu.

Yorumlar