CHP’den ‘TÜBİTAK’ tepkisi: İnanılmayacak gelişmelerle karşı karşıyayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, görevden alınan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Dr.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den ‘TÜBİTAK’ tepkisi: İnanılmayacak gelişmelerle karşı karşıyayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, görevden alınan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Dr. Hasan Palaz’ın açıklamalarını değerlendirdi. Öztrak, “Bu ne biçim bir hukuk düzenidir, bu ne biçim bir hukuk anlayışıdır? Bunları anlamak mümkün değil. Türkiye’de olan gerçekten inanılmayacak gelişmelerle karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

    TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Öztrak güncel konularla ilgili soruları yanıtladı. Öztrak, MİT kanunu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bu yasanın çok ciddi sakıncaları var. İstihbarat örgütlerine operasyon yapma yetkisi veriyor. Bunun dışında çok ciddi sıkıntılar yaratacak düzenlemeler var. Oslo görüşmelerini yasal hale getiriyor. Bunların yasal hale gelmesiyle birlikte, bu ülkenin bölünmesi noktasına gelebilecek, birtakım gelişmeler ortaya çıkabilir. Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğini söylüyor birileri, kimse buna kalkıp cevap vermiyor.”

    TÜBİTAK ile ilgili rapor iddialarının sorulması üzerine Öztrak, “Bir başka TÜBİTAK görevlisi de, ‘Bana baskıyla olmayanları içeren bir rapor yazdırmak istediler’ diye istifa ediyor. Bu ne biçim bir hukuk düzenidir, bu ne biçim bir hukuk anlayışıdır? Bunları anlamak mümkün değil. Türkiye’de olan gerçekten inanılmayacak gelişmelerle karşı karşıyayız. Türkiye bunu hak etmiyor. Bu büyük ülke bu manzarayı hak etmiyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar