CHP’den olağanüstü toplantı için 132 imza

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) olağanüstü toplanabilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 132 milletvekilinin imzasını Meclis Başkanlığı’na teslim etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den olağanüstü toplantı için 132 imza

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) olağanüstü toplanabilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 132 milletvekilinin imzasını Meclis Başkanlığı’na teslim etti. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, fezlekelerin Genel Kurul’da okunmasını talep ettiklerini açıkladı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Hamzaçebi, fezlekeler konusunda Meclis’in olağanüstü toplanması için başkanlığa başvuru yaptıklarını söyledi. Hamzaçebi konuyla ilişkin şunları söyledi: “TBMM’ye intikal ettirdik. Toplam 132 milletvekilimizin imzası var bu talepte. Talebimiz iki bölümden oluşmaktadır. Birincisi dört eski bakan hakkındaki fezlekenin TBMM Genel Kurulu’nda okunarak milletvekillerinin bilgisine sunulması ikincisi de bu fezlekelerin TBMM’ye intikalinin gecikmesiyle Meclis’e intikal ettiği halde Genel Kurul açık olduğu halde okunmasındaki gecikme bu fezlekelerin okunmamasına ilişkin idari işlemlerin bir genel görüşme konusu yapılması. Yani özetlersek dört fezlekenin okunması ve bu konuya ilişkin genel görüşme önergesini TBMM Başkanlığı’na verdik. Biz olağanüstü toplantı olan günde fezlekelerin TBMM’de okunarak buna ilişkin bilgilerin ve dosyaların da milletvekillerinin bilgisine sunulmasını Meclis Başkanı’ndan bekliyoruz. Sayın Meclis Başkanı’nın fezlekeleri genel kurulda okutup ilgili dosyaları milletvekillerinin bilgisine sunma dışında bir seçeneği bulunmamaktadır.”
CİHAN

Yorumlar