CHP'den istifa eden Evcilmen, DSP'ye geçeceği sinyalini verdi

CHP'deki istifalara bir yenisi daha eklendi. CHP'nin yeniden aday göstermediği Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den istifa eden Evcilmen, DSP'ye geçeceği sinyalini verdi

CHP'deki istifalara bir yenisi daha eklendi. CHP'nin yeniden aday göstermediği Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, partisinden istifa etti. Seçim yarışına bir başka partinin adayı olarak devam edeceğini açıklayan Evcilmen, istifa nedeniyle ilgili, "CHP ne yazık ki yeniden dizayn ediliyor. Bu dizayn içinde bana yer olmadığını gördüm." dedi.

İstifa kararını Muratpaşa Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısı ile gazetecilere açıklayan Evcilmen, istifa nedenlerinin çeşitli olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldığı talimatla adaylığını açıkladığını ve 1,5 ay önce seçim kampanyasına başlamasının söylendiğini anlatan Evcilmen, "Ama 9 Şubat’ta bir anda değişebiliyor. Bize verilen sözler unutuluyor ve bir başka arkadaşımızın ismi MYK'dan çıkıyor. Bu, çok kolay kabul edilebilir bir davranış biçimi değil." diye konuştu.

"CHP’de Atatürkçü, cumhuriyetçi kadrolar bana göre tasfiye ediliyor." diyen Evcilmen, "Yani bakıldığında sadece Antalya özelinde değil, Antalya, İstanbul, İzmir bu düşünce maalesef gündeme getiriliyor ve uygulanıyor. Yine başka bir konu kimi koyarsak bu ilçelerde kazanırız mantığıyla kent yaşayanlarının özgür iradesini hiçe sayıyorlar. Özgür iradesine kent yaşayanlarının ipotek koyuyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Kısaca, CHP ne yazık ki yeniden dizayn ediliyor. Bu dizayn içinde bana yer olmadığını gördüm ve yaklaşık bir saat önce istifamı verdim." ifadesini kullandı.

Siyasi hayatına ve Muratpaşa Belediye başkanı adaylığına da başka bir partide devam edeceğini söyleyen Evcilmen bu partinin büyük ihtimalle DSP olacağını kaydetti. Seçim yarışını yeniden kazanacağından kuşku duymadığını ifade eden Evcilmen, "Yaptırdığım anketlerde de çok üst sıralarda yer aldım. Kamuoyunun beklentisi de bu yönde. 30 Mart’a yaklaşık 40 küsur gün kaldı. Hepimiz bu süreci göreceğiz." şeklinde konuştu. Evcilmen açıklamasına şöyle devema etti: "Farklı olsaydı, olmadı. Alınan karar benim Muratpaşa’daki bu duruşum bir onur mücadelesidir. Ben bir onur savaşı veriyorum. Şöyle olsaydı, bir telefonla benim gönlüm alınsaydı, bir telefonla benimle paylaşılmış olsaydı çok farklı davranabilirdim ama 15 yıldır gönderdi tuttuğum CHP'nin bayrağını da yok sayarak, bu başarıyı hiçe sayarak, yüzde 68’lere gelmiş oyumu, bir başka deyişle tümüyle devrenin dışına çıkararak bu zahmete bile katlanılmadı. Artık CHP'de benim siyaset yapmam mümkün değildi. Bu nedenle istifa ettim. Siyaseti bir başka partide yürüteceğim."

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Evcilmen, CHP'de tasfiye yaşandığı yönündeki iddiasını açması istenince, "Hem başarılısınız, hem Atatürkçüsünüz, hem cumhuriyetçisiniz. Ama dışarıda tutulmaktasınız. Sadece ben mi? Değil. Bakın İstanbul'a, İzmir’e, Kaş'tan Antalya’ya kadar bütün adayların profillerini değerlendirin. En başarılı olduğum bir dönemde böyle bir davranışın bana yapılmasını gerçekten hak etmedim." karşılığını verdi.

Evcilmen, "Sağa kayış mı söz konusu?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: "Fotoğraf ortada. İzmir’de, İstanbul’da, Antalya’da, diğer kentlerde her yerde benzer uygulamaların yapıldığını görmekteyiz. Bir dizayn edilme süreci bu. Yeniden dizayn edilme var. Bu dizaynda benim profilimdeki arkadaşlara yer yok. 3-4 dönemdir bu bayrağı gönderde tutuyorum. Biz hep iktidardık. Kentlerde CHP'nin bayrağını salarak onurlu mücadelenin içinde yer aldık. Bu bir övgü gerektirmiyordu ama böyle bir davranışı da gerektirmiyordu."

İL BAŞKANINA 'FIRSATÇI' SUÇLAMASI

Süleyman Evcilmen'in aday gösterilmediği Muratpaşa'da CHP Meclisi geçtiğimiz günlerde İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in ismini açıklamıştı. Gelen tepkiler üzerine CHP'nin yeni adayının İl Başkanı Devrim Kök olduğu iddia edildi. Kök de resmi bir bildirim olmamasına rağmen bu yönde duyumlar aldıklarını söyledi. "İl başkanının adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorulan Evcilmen, Kök'ü eleştirerek şöyle dedi: "Bir fırsatçı anlayışla buraya aday olmayı ne yazık ki içine sindirdi. Aday olan bayan arkadaşımızın da önünü kesmek için bir takım girişimlerde bulundu."

CİHAN

Yorumlar