CHP'den İsrail'e heyet

CHP, Mısır'ın ardından İsrail ve ABD'ye de bir heyet gönderecek.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den İsrail'e heyet

Türkiye'nin ilişkilerini askıya aldığı ülkeler nezdinde girişimlerde bulunma kararı alan CHP, Mısır'ın ardından İsrail ve ABD'ye de bir heyet gönderecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi ile Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz başkanlığında bir heyet, 9-10 Nisan tarihlerinde İsrail'i ziyaret edecek. CHP heyeti Tel Aviv ve Ramallah'da İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüşmeler yapacak.

İsrail'deki temasların ardından Yılmaz başkanlığındaki başka bir heyet de ABD'ye gidecek. 11-13 Nisan tarihlerinde ABD'yi ziyaret edecek olan CHP heyeti başkent Washington'da temaslarda bulunacak.

CHP yetkilileri, bu ziyaretlerle amaçlarının Türkiye'nin sorun yaşadığı ülkelerle ilişkilerinde yeni bir kanal açmak olduğunu kaydederken "CHP olarak dış politikada bir açılımımız var. Biz muhalefette olsak bile sonuçta ülkeye karşı bir sorumluluğumuz var" ifadelerini kullandı.

CHP heyetleri ziyaretlerinden sonra temaslarıyla ilgili bir rapor da hazırlayacak. Söz konusu raporlar Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sunulacak. CHP heyeti ayrıca ziyaretlerine ilişkin izlenimlerini Dışişleri Bakanlığı ile de paylaşacak.

Yorumlar