CHP’den, 'HSYK kanunu görüşmelerine ara verilsin' teklifi

HSYK'nın yapısını değiştiren kanun teklifini görüşmek üzere Adalet Komisyonu üyeleri bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den, 'HSYK kanunu görüşmelerine ara verilsin' teklifi

HSYK'nın yapısını değiştiren kanun teklifini görüşmek üzere Adalet Komisyonu üyeleri bir araya geldi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, salonda sosyal ve ruhsal sağlık bozulduğunu dile getirerek görüşmelere ara verilmesini istedi.

HSYK'nın yapısını değiştiren kanun teklifini görüşmek üzere Adalet Komisyonu üyeleri bir araya geldi. Milletvekilleri komisyonda görüşlerini dile getirdi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, milletvekillerinin görüşmeler sırasında ölümle burun buruna geldiğini söyledi. İyimaya’ya seslenerek mümkün olan en kısa sürede bu toplantıyı tatil etmesi talebinde bulunan Atıcı, “ Bu toplantının sonu iyi değil. TBMM sadece bu dönem 24. Dönem 819 teklif gönderildi. Bunlardan sadece 92’si tali komisyonda görüşüldü. Tekliflerin sadece yüzde 10’u tali komisyonda görüşüldü. Tasarılardan 1274’ü tali komisyonlara gönderildi. Görüşülen sadece 11. Yani yüzde 1’i bile değil. Milletvekilleri eğer bir teklif veriyorlarsa, yüzde 10’un sözünü dinliyorsunuz. Ama tasarılar olunca hiç söz dinlenmiyor.” diye konuştu.

Meclis’in 24. Döneminde 2013 yılı mart ayına kadar yasalaşan kanunlardan 14 kod kanununun Meclis tarafından değiştirildiğini kaydeden Atıcı, “Buradan bir anlam çıkarılmalı. Tali komisyonlar kendi alanlarında uzman komisyonlardır. Bu yasa anayasa komisyonunda görüşülemeden burada görüşülemez. İşi inada bindirmemeniz lazım. Yaşça bizden büyüksünüz meslek erbabı olarak da çok tecrübelisiniz. Bir ara verin. Partilerin grup başkanvekilleri ile bir çay için. Bu görüşmelere ara vermeyi bir tartışın. Yarın daha sonraki gün daha salim bir ortamda bütün paydaşların dinleneceği bir ortamda bunu konuşalım. Korku bir şekilde ortadan kalkmalı ki sağlıklı karar verilim. Sağlıklı bir ortamda konuşalım.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar