CHP’den hacı adaylarını sevindirecek teklif

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dolardaki yükseliştan dolayı fazla para ödeyecek olan hacı adaylarına ilişkin bir teklifte bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den hacı adaylarını sevindirecek teklif

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,dolardaki yükseliş nedeni ile hacı adaylarının fazladan ödeyecekleri paranın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ödemesine ait CHP nedeni ile verilen yasa teklifiyle ilgili soruya, "Kasım 2014’te Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarından alacak ücreti eurodan dolara geçirdi. Kasım ayından bugüne kadar da dolarda takribî yüzde 20’lik bir yükseliş meydana geldi. Her bir hacı adayına dolardaki bu yükseliş nedeni ile bin 600 liralık bir ek yük gelmiş durumda. Bu ek yükün Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması amacıyla bugün itibarıyla yasa teklifi verdik. Bunun, bu yasama çağı kapanmadan yasalaşması için başka siyasal partilere ve Meclis Başkanlığı’na seslenmek istiyorum. Bin 600 lira hacı adayları bakımından kocaman bir paradır. Yıllarca nakit biriktirmişlerdir. Ancak 8 bin lira sıralarında bir nakit biriktirmişlerdir" yanıtını verdi.

Emeklilerden gelir vergisi kesilmesiyle ilgili şekilde da Tanrıkulu, “Maliye Bakanlığı’nın yapmış bulunduğu izahat tatmin edici değil. Emeklilerle ilgili şekilde hiç bir yükselişın olmayacağı noktasında bir izahat yaptı. Bu emeklileri yoksulluğa ve açlığa mahkum eden bir izahatydı. Ayrıca bu kesintinin yapılacağı noktasında bir meslek olduğunu da biliyoruz" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar