CHP'den 'Gerekirse İzmir kaybedilir' iddiasına yalanlama

CHP Sözcüsü Haluk Koç, "MYK’da 'Gerekirse İzmir kaybedilir ama Türkiye partisi olunur' diye bir cümle kullanılmamış, böyle bir değerlendirme yapılmamıştır.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den 'Gerekirse İzmir kaybedilir' iddiasına yalanlama

CHP Sözcüsü Haluk Koç, "MYK’da 'Gerekirse İzmir kaybedilir ama Türkiye partisi olunur' diye bir cümle kullanılmamış, böyle bir değerlendirme yapılmamıştır." dedi.

Haluk Koç, dün yapılan MYK’da İzmir ile ilgili bu ve benzeri hiçbir değerlendirme yapılmadığını belirterek, basında yer alan haber veya yorumların tamamının asparagas olduğunu söyledi. Koç, yazılı bir açıklama yaparak şöyle dedi: "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkanlığı’nda yapılan MYK toplantısında, bazı MYK üyelerinin, ‘Doğu’ya açılımda İzmir’i kaybederiz korkusu var. Kaldı ki, böyle bir durum yaşanmaz. İzmir’dekiler de barış sürecine büyük oranda olumlu bakıyor. Gerekirse İzmir kaybedilir ama Türkiye partisi olunur” dediği yalanı, iddiası, bazı gazetelerde yer almıştır.

Tamamen maksatlı, gerçekle hiçbir ilişkisi olmayan bu ve benzeri haberlerin, yorumların amacı, CHP içinde fitne yaratmak, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek CHP aleyhine yönlendirmek ve İktidar partisinin çirkinliklerini, yolsuzluklarını unutturmak için gündem değiştirmeye çalışmaktır.

MYK toplantısında ‘Gerekirse İzmir kaybedilir ama Türkiye partisi olunur’ diye bir cümle kullanılmamış, böyle bir değerlendirme yapılmamıştır. İzmir ile ilgili bu ve benzeri hiçbir değerlendirme yapılmamıştır. Gazetelerde yer alan haber veya yorumların tamamı asparagastır."
CİHAN

Yorumlar