CHP'den Erdoğan'a hakarete destek

Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan liseli gencin yargılanmasına CHP'den destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Erdoğan'a hakarete destek

Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla konusu için dava açılan liseli gencin yargılanmasına başlandı. Gence CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer destek verdi.

Konya 3. Çocuk Mahkemesi’nde gizlilik kararı bulunan davanın ilk duruşmasına sanık 16 yaşındaki M.E.A, ailesi ve avukatlarıyla katıldı. Yaklaşık yarım saat devam eden duruşmanın peşinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve M.E.A. Adliye önünde izahat yaptı. Adliye önünde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “M.E.A’nın söylemini dile getirecek milyonlarca genç var. Milyonlarca M.E.A. var. M.E.A’ların Cumhurbaşkanı’nın şahsıyla, aile bireyleriyle hiç bir ihtilafı yok. Cumhurbaşkanı’nın şahsını, aile bireylerini maksat alması söz konusu değildir” dedi.

SORGULAYAN GENÇLİK ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise “M.E.A. biat eden değil, sorgulayan gençliğin Türkiye’de hatta dünyada simgelerinden bir tanesi olmuştur. 16 yaşında düşüncelerini, eleştirilerini ve daha ağır eleştirilerini anlatım ettiği için tutuklanan bir genç dünyada örneği yoktur. Ama Türkiye’de, Konya Adliyesi’nde olmuştur. Onun üstüne de hukuka marjinal bir iddianamede dava açılmıştır. Bugün de yargılanmasına başlandı, daha doğrusu başlanamadı. Reddi hakim isteminde bulundu avukat arkadaşlarımız ve dosya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Biz biat eden değil sorgulayan bir gençlik oluşturacağız ve bu gençlerin öncüsü de Mehmet Emin’ler olacak. Bu gençlik Türkiye’de demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti inşa edecek. Ben hepsini bir kere daha kutluyorum” diye konuştu.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Reddi hakim isteminin gerekçesi ile ilgili sorulan soruya yanıt sağlayan Tanrıkulu, “Ceza Muhakemesi Kanunu 27. maddesi gerekçe gösterilerek bir reddi hakim talebinde bulunuldu. Ağır Ceza Mahkemesi de bunu inceleyecek. Ondan sonra da duruşma Şayet tıpkı hakim devam edecekse 3 Nisan’da gene bu adliyede yapılacak. Eğer öteki bir hakim devam edecekse yeni bir duruşma günü verilecek” biçiminde konuştu.

M.E.A. da, davadan beraat etmek istediğini dile getirerek, “Buraya gelip destek bulunan milletvekillerimize, büyüklerimize teşekkür ederim. Ben dava ile ilgili bir şey söyleyemem. Gerekli izahatyı avukatlar yapacaktır. Biz her insanın fikrini özgürce beyan edebileceği bir yurt için buradayız. Arkadaşlarımız da destek için buradalar. Ben de beraat istiyorum bu davadan. Çünkü ben ülkeme eşitlik, adalet için daha hizmet edeceğim. Daha önümde yıllar var. Bu hizmeti edebilmek için bu davadan beraat etmem lazım. Bu davadan da beraat etmeyi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamalar sırasında Adliye önünde birleşen partinin gençlik kolları üyeleri, “Mehmet Emin yoldaş yalnız değildir” biçiminde slogan attı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar