CHP’den; Erdoğan, Gökçek, Varank ve İlbak’a suç duyurusu

Avukat Mustafa Kemal Çiçek, CHP Genel Başkanlığı adına bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, CHP afişlerini sansürlenmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den; Erdoğan, Gökçek, Varank ve İlbak’a suç duyurusu

Avukat Mustafa Kemal Çiçek, CHP Genel Başkanlığı adına bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, CHP afişlerini sansürlenmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "CHP’nin ‘vatandaş vergisini veriyorsa hükümet de hesabını verecek’ afişlerine dahi tahammül edilemeyerek, üçlü çete tarafından sansüre uğraması deşifre olmuştur. Hiçbir koşulda yüzünün kızarmamasıyla bilinen Melih Gökçek susup özür dileyeceğine çam devirmeye devam etmektedir. Bugün yaptığı açıklamada ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin afişlerini asmayı engellemişim. Suça bak, suça. Şeref midir, suç mudur siz karar vereceksiniz’ diye soran bu yolla CHP’nin afişlerini engellemeye çalıştığını kabul eden Melih Gökçek hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle bugün suç duyurusunda bulunduk. Eline mahkeme celbi geldiği zaman neyin suç olup olmadığını öğrenir. Ancak esas hesabı kesecek olan Ankara halkının kendisidir.” ifadelerini kullandı.

“PERVASIZ VE KUTUPLAŞMAYA DAYALI SİYASET ÜSLUBU”

Oran açıklamasını, “Ankara halkının da artık kendisinden bıktığını, pervasız ve kutuplaştırmaya dayalı siyaset üslubunun son bulduğunu bilen Melih Gökçek bu yüzden kara propaganda yöntemlerine tenezzül etmekte, izinsiz olarak CHP logosunun kullandığı bir takım afişler bastırarak, illegal olarak Ankara’daki duraklara yapıştırmaktadır. Bir şeyi çok iyi biliyoruz. Artık bu yollar da Melih Gökçek’i kurtaramayacak. Ankara temiz, sosyal demokrat, herkesi kucaklayan ve herkese hizmet eden bir yönetime kavuşacak.
Siyasi görüşleri nedeniyle hizmet yönünden ayrımcılığa uğrayan, dövüşen Transformers heykeli, pelüş hayvanat bahçesi gibi vaatlere karnı tok olan, bu çağda doğalgaz kuyruklarında sıra beklemek zorunda kalan, Belediye’den hizmet yerine köstek gören tüm Ankaralılar, Melih Gökçek dönemine 30 Mart’ta son verecek, Melih Gökçek’i emekliye ayıracak, Ankara’da temiz, dürüst, namuslu yönetim anlayışını iktidara getirecekler.
#yavaşgardaşımyavaş diyen Sayın Mansur Yavaş’ın karşısında ne yapacağını şaşıran Melih Gökçek’in son çırpınışları da eski bayat taktikleri de bu kez kâr etmeyecektir.” ifadeleriyle sürdürdü.

Oran, “Ankara Belediye Başkanı’nı bu kez güvendiği, Başbakan da kurtaramayacak, zira o da kendi derdine düşmüş durumdadır.” diye sözlerini tamamladı.

HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

CHP Genel Başkanlığı adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bugün avukat Mustafa Kemal Çiçek’in yaptığı suç duyurusunda, CHP afişlerinin asılmasını keyfi olarak engelledikleri gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank’ın; TCK’nın 'görevi kötüye kullanmak' suçunu düzenleyen 257. maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar, Stroer Kentvizyon şirketi sahibi-yöneticisi Murat İlbak’ın ise TCK’nın 'Ayrımcılık' suçunu düzenleyen 122. Maddesine göre 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

CHP’nin suç duyurusu 2014/983 esas numarasıyla Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) kaydedildi. CİHAN

Yorumlar