CHP'den DSP'ye Transfer Oldu

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 2 Kasım 2013 tarihinde, görkemli bir toplantıyla CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den DSP'ye Transfer Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, aday gösterilmeyince partisinden istifa edip, Demokratik Sol Parti’den (DSP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı oldu.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 2 Kasım 2013 tarihinde, görkemli bir toplantıyla CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Ancak CHP, yola mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile devam etme kararı aldı. Bu gelişmelerin ardından bir süredir beklemede olan Aslan, yazılı bir açıklama yaptı. Adaylığı süresince, toplumun tüm kesimlerinden her geçen gün artan bir destek ve teşvik gördüğünü belirten Aslan, yapılı bir açıklama şunları söyledi:

“İnsan ve hizmet odaklı sosyal belediyecilik anlayışımı kent yaşamında ve kentleşme çalışmalarında uygulayacağım 200 projeden bazılarını da bu süreçte kamuoyuyla paylaştım. Ancak toplumun her kesiminde dalga dalga büyüyen desteğe karşın Cumhuriyet Halk Partisi’nden adaylığım kabul görmedi, kent ve insan’a hizmet olanağı tanınmadı. Bu süreçte, geniş toplum kesimlerinden, sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan, hemşehri derneklerinden, gönüllü kuruluşlardan, muhtarlardan, şehit ailelerinden ve gazilerden Demokratik Sol Parti’den aday olmam konusunda yoğun bir taleple ve ısrarlı istekle karşılaştım. Hizmet ve insan odaklı politikanın ancak geniş bir toplumsal destekle yapılabileceği bilinciyle Demokratik Sol Parti’den İzmir’de en çok kentsel dönüşüme ve kentsel hizmete ihtiyaç duyulan Bayraklı’dan ilçe belediye başkanlığına aday olmaya karar verdim. Ege-Koop Genel Başkanı olarak bugüne kadar İzmir’in 12 ilçesinde adı konmamış kentsel dönüşüm projelerinin başarıyla uygulanmasına öncülük ettim. Bu projelerden önemli biri de Bayraklı sınırları içinde Körfez Evleri ve 25. Yıl Projeleri’dir. Bugüne kadar 100 binden fazla kişinin huzur, mutluluk ve güven içinde yaşadığı projelerin düşünülmesinde, tasarlanmasında ve uygulanmasında elde ettiğim bilgi, birikimlerimi ve deneyimlerimi bu kez de Bayraklı özelinde uygulamak istiyorum.”

Bu kararında; CHP ile yaşadığı süreçten bağımsız olarak, uzun süredir DSP’nin her zeminde kendisine gösterdiği sıcak ve yakın ilgi ile başarıyı özendiren politikasının etkili olduğunu vurgulayan Aslan, “Böylece noter aracılığı ile 15 Şubat 2014’de, üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve adaylıktan istifa ettiğimi Genel Merkeze ve İzmir İl Başkanlığı’na bildirdim. Bunun doğal sonucu olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile olan hukuki ve fiili bağım sona ermiş oldu” dedi. 

Aslan, içinde bulunduğu yeni süreçle ilgili geniş açıklamayı bu hafta başında yapacağını belirtti.

Yorumlar