CHP'den Deniz Baykal'a ilk cevap

Kılıçdaroğlu'nun CHP yönetiminden çekilmesi yönünde imalarda bulunan Deniz Baykal'a ilk cevap parti genel sekreterinden geldi. Genel sekreter, partide lider sorunu olmadığını savundu

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Deniz Baykal'a ilk cevap

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın parti yönetimine yaptığı eleştirileriyle ilgili, "Partimizin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda son derece sağlıklı, yerinde çalışmalar sürdürüyoruz. Ne genel başkan sorunu var ne bir yönetim sorunu var. Kurultaydan yeni çıkmış bir partiyiz. Kurultayımızın görev verdiği genel başkanımız ve Parti Meclisimiz görevlerini en iyi şekilde sürdürüyorlar" dedi.

Sındır, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın partide yönetim sorunu olduğunu söylediği hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Sındır, CHP'nin yeni kurultay yaptığını, kadroların kurultayın iradesiyle belirlendiğini söyledi.

Kurultayın, Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) ve Parti Meclisine (PM) verdiği görevlerin bulunduğunu belirten Sındır, MYK üyeleri olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde, görevlerini en iyi şekilde yapma gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Partinin en üst karar organının kurultay olduğunu anımsatan Sındır, "Tabii ki önceki genel başkanımızın düşüncelerine saygı duyarım ama heyecanımız, iktidara giden yolda umudumuz artarak devam ediyor. Bütün örgütümüzle partimizi iktidara taşıyacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Sındır, "CHP'de bir genel başkanlık sorunu var mı" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Hayır, kesinlikle yok. Neden olsun? Partimizin şu an itibariyle yüzde 25 oyu var ki biz bunu çok daha ileriye taşıma gayreti ve çabası içerisindeyiz. Partimizin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda son derece sağlıklı, yerinde çalışmalar sürdürüyoruz. Ne genel başkan sorunu var ne bir yönetim sorunu var. Kurultaydan yeni çıkmış bir partiyiz. Kurultayımızın görev verdiği genel başkanımız ve Parti Meclisimiz görevlerini en iyi şekilde sürdürüyorlar."

"Baykal'ın sözleri disipline gitmesini gerektirir mi" sorusuna, Sındır, "Bilemiyorum, herhangi bir değerlendirme yapmadık" karşılığını verdi.

Sındır, Baykal'ın "Tabanda soğuma var" iddiasıyla ilgili de "Kendi düşünceleridir, saygı duyarım. Öyle birşey olduğunu ben düşünmüyorum, tam tersine partimizde yeni bir heyecan var" dedi.

"TERÖR KONUSUNDAKİ DURUŞU NET"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili soruya, "CHP'nin en üst karar organı kurultaylardır. Kurultay, net iradesini kesin olarak ortaya koymuştur. Kurultaya katılan delegelerin tamamının oyunu Sayın Kılıçdaroğlu almıştır. Başkanlık sisteminin, saltanatın tartışıldığı bu dönemde AKP'nin değirmenine su taşımaya hiçkimsenin hakkı yoktur" yanıtını verdi.

"Baykal'ın iddia ettiği gibi tabanda bir soğuma var mı" sorusu üzerine, Ağbaba, "Bizim vazgeçilmez ilkelerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk bizim Kurucu Genel Başkanımız. Her CHP'li ona inanır, gereken kıymeti verir. Partinin ilkeleri var ama bu dönemde özellikle Suriye bataklığına batmış AKP'yi kurtarmaya yönelik hiçbir CHP'linin yaptığı açıklama kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Baykal'ın, "Terör konusunda CHP'nin net duruşunun olmadığı" eleştirisine ilişkin ise Ağbaba, "CHP'nin terör konusunda net duruşu var. CHP'nin yıllardan beri savaşla ilgili net duruşu var, her zaman barışın yanında olmuştur. CHP her türlü terörü kınamıştır. Bunla ilgili tartışma yapmak bile hiçbir partilimize yakışmaz" dedi.

"Baykal, 'CHP'nin, AK Parti ile HDP arasındaki sarkaç olduğunu' söyledi. Bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusuna Ağbaba, "CHP, sosyal demokrat bir partidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda programı olan bir partidir. CHP ülkenin kurucusudur. Ne AKP'ye benzer ne HDP'ye benzer" yanıtını verdi.

"DOĞRU BULMUYORUM"

Ağbaba, CHP'nin HDP ile ilgisinin olmadığını, geçmişte AK Parti ile HDP'nin ortaklık yaptığını savundu.

CHP'nin omurgasının bulunduğunu belirten Ağbaba, zaman zaman yönetimler değişse de CHP'nin terör konusundaki tutumunun net olduğunu söyledi.

"Eski bir genel başkanın bu tür uyarılarda bulunmasını siyaseten nasıl okumak gerekli" sorusu üzerine, Ağbaba, "Doğru bulmuyorum" karşılığını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de aynı sorular üzerine, "Bunları kendi içimizde değerlendiririz. Kurultaydan henüz çıktık, bütün örgütlerimiz, Parti Meclisimiz, Merkez Yönetim Kurulumuz yenilendi. Çok ciddi bir süreci başlatıyoruz örgütlerimizle, çalışmalarımızla ilgili. O açıdan partili arkadaşlarımızın bütün bunları dikkate almalarında büyük yarar var" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU CEVAP VERMEDİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise gazetecilerin Baykal'ın sözleriyle ilgili sorularına yanıt vermedi.

 

Yorumlar