CHP'den Cemil Çiçek'e fezleke uyarısı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’nın 4 bakanla ilgili hazırlanan fezlekelere adeta ‘devlet sırrı’ niteliği vererek milletvekillerinin incelemesinden kaçırmasının yasama denetimi görevinin engellenmesinden öte yasama yetkisinin ve görev.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Cemil Çiçek'e fezleke uyarısı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’nın 4 bakanla ilgili hazırlanan fezlekelere adeta ‘devlet sırrı’ niteliği vererek milletvekillerinin incelemesinden kaçırmasının yasama denetimi görevinin engellenmesinden öte yasama yetkisinin ve görevinin 'gaspı' niteliğinde olacağını söyledi.

    Kart ayrıca TBMM Başkanlığı’nın da bu suretle, Adalet Bakanlığı’nın şimdiye kadar yapmış olduğu gaspa doğrudan iştirak etmiş konumuna geleceğini ifade etti.

    Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP’li Kart, tüm bu sebeplerle; milli iradenin gaspı, yasama denetimi görevinin ortadan kaldırılması anlamına gelen ve özünde görevi kötüye kullanmak suretiyle 'anayasal ihlal’ anlamına gelen bu uygulamaya son verilmesi gereğini dile getirdi. Kart, “TBMM Başkanı’nı anayasal çerçevede ve hiç kimseye tâbi olmadan görev yapmaya davet ediyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar