CHP’den Bozdağ’a: Özgeçmişinizde ses ve akustik uzmanlığı yer alıyor mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı’na “İlahiyat ve hukuk mezunu olarak ses ve akustik uzmanlarının uzmanlık alanına giren bir konu ile ilgili nasıl görüş belirtebiliyorsunuz? Özgeçmişinizde ses ve akustik uzmanlığı yer almakta mı.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den Bozdağ’a: Özgeçmişinizde ses ve akustik uzmanlığı yer alıyor mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı’na “İlahiyat ve hukuk mezunu olarak ses ve akustik uzmanlarının uzmanlık alanına giren bir konu ile ilgili nasıl görüş belirtebiliyorsunuz? Özgeçmişinizde ses ve akustik uzmanlığı yer almakta mıdır?” diye sordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, “Dinleme soruşturmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladığınızda, dinlemelerle ilgili başlatılmış bir adli süreç olduğunu belirterek, 'Ses kayıtlarının ben montaj olduğunu biliyorum. Öyle montaj, kumpas ile değil, cumhuriyet savcılarımız var. Elinde bir belge olan varsa, getirecek savcılara verecek. Adli süreç işleyecek' Ben montaj olduğunu biliyorum. Bunlarla alakalı Türkiye’de bir gelenek oluştu; Birileri iftira ediyor veya yalan söylüyor. ‘Sen şöyle bir adamsın’ diyor. ‘Ben öyle biri değilim’ deyince ‘Öyleyse ispat et’ diyor. “ ifadelerini kullandığınız basına yansımıştır.” hatırlatmasını yaptı.

"SOMUT BİR DELİLİ AÇIKLAYACAK MISINIZ?"

CHP’li Tanrıkulu, Bekir Bozdağ’a şu soruları yöneltti:
Dinlemelerle ilgili başlayan adli süreçte, Adalet Bakanı olarak ses kayıtlarının 'Montaj' olduğunu bildiğinizi söylemenizin hukuki dayanağı nedir?
“Montaj” olmadığı ortaya çıktığı takdirde, kamuoyuna bu kez hangi açıklama tarafınızdan yapılacaktır?
Dinlemelerle ilgili olarak ismi geçen kişilerin, ilgili tarihlerde nerede olduğuna ilişkin bilgiler baz istasyon kayıtlarından açıklanacak mıdır?
Ayrıca telefon sinyallerindeki konum bilgisi ile o saatte ilgili isimlerin nerede olduğu açıklanacak mıdır?
Telefonda ismi geçen kişilerin cep telefonları sinyallerinden elde edilen konum bilgileri kamuoyuna açıklanacak mıdır?
Adalet Bakanı olarak konuşmaların montaj olduğunu ispatlayacak somut delilleri kamuoyuna açıklayacak mısınız?
İlahiyat ve Hukuk Bölümü mezunu olarak ses ve akustik uzmanlarının uzmanlık alanına giren bir konu ile ilgili nasıl görüş belirtebiliyorsunuz? Özgeçmişinizde ses ve akustik uzmanlığı yer almakta mıdır? CİHAN

Yorumlar