CHP'den Başbakan'a: Söz konusu ses kaydındaki konuşmalar size mi ait

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, CHP grup toplantısını canlı verilmemesi hususunda herhangi bir televizyon yöneticisine bir direktifiniz olmuş mudur? Söz konusu ses kaydındaki konuşmalar size mi aittir?" sorusunu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Başbakan'a: Söz konusu ses kaydındaki konuşmalar size mi ait

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, CHP grup toplantısını canlı verilmemesi hususunda herhangi bir televizyon yöneticisine bir direktifiniz olmuş mudur? Söz konusu ses kaydındaki konuşmalar size mi aittir?" sorusunu yöneltti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan’a “Son günlerde elden ele gezen ses kayıtlarında bir basın organın yöneticisini arayıp MHP’nin grup toplantısının canlı verilmesini sert bir şekilde eleştirdiğiniz ve yayından hemen kaldırılması yönündeki direktifleriniz oldu. Ayrıca televizyonda son dakika diye geçen alt yazı bandından rahatsız olduğunuzu belirttiniz. Tüm bu olanları milletimiz hayretler içinde dinledi.” diye seslendi.

“GAZETE YÖNETİCİLERİNE DE BENZER UYGULAMALARINIZ OLMUŞ MUDUR?”

Bayraktutan, Erdoğan'a, “Söz konusu ses kaydındaki konuşmalar size mi aittir? Bir Televizyonda yayınlanan haber neticesinde yöneticisini arayıp, sert bir dille eleştirmeniz ve devamında canlı yayının derhal kaldırılması bağlamındaki ifadelerinizi demokrasiye ve basın özgürlüğüne bağdaştırıyor musunuz? Toplum arasında İnternet sansürü olarak bilinen kısıtlamalardan sonra haber yayını yapan Televizyon kanallarına da bu yönde sansür uygulanmasını ileri demokrasi olarak mı görüyorsunuz? İleri demokrasi anlayışında gazete yöneticilerine de yapılan benzer uygulamalarınız olmuş mudur? Bu gazeteleri açıklar mısınız? Televizyonda haber yayını yapılırken ne gibi alt yazılar geçmelidir? Maddeler halinde açıklayarak habercileri ve kamuoyunu bilgilendirir misiniz? Bugüne kadar hangi televizyon ve gazete yöneticilerini aradınız? CHP grup toplantısını canlı verilmemesi hususunda herhangi bir televizyon yöneticisine benzer bir direktifiniz olmuş mudur?" diye sordu.
CİHAN

Yorumlar