CHP'den Bakan Çelik'e 'Başbakanlık inşaatında işçi öldü mü?' sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e “Mahkeme kararına rağmen devam eden “Başbakanlık Hizmet Binası İnşaatı”nda bugüne kadar herhangi bir işçi ölümü gerçekleşmiş midir? Gerçekleşmiş ise ölen işçiler.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Bakan Çelik'e 'Başbakanlık inşaatında işçi öldü mü?' sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e “Mahkeme kararına rağmen devam eden “Başbakanlık Hizmet Binası İnşaatı”nda bugüne kadar herhangi bir işçi ölümü gerçekleşmiş midir? Gerçekleşmiş ise ölen işçilerin isimleri ve ölüm sebepleri nelerdir?” diye sordu.

    Bakan Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Gökhan Günaydın, “Bilindiği üzere Ankara 11.İdare Mahkemesi 17 Şubat 2014 tarihinde Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Başbakanlık Hizmet Binası hakkında tarihi sit statüsünün kaldırılmasına ilişkin iptal karar vermiştir. Söz konusu iptal kararına rağmen inşaat çalışmaları son bulmamış; inşaatın derhal mühürlenmesi gerekirken, mahkeme kararına aykırı bir şekilde inşaat çalışmalarına devam edilmiştir. Yazılı basında, inşaatın hukuka aykırı bir şekilde devam ettiği 3 Mart 2014 tarihinde saat 18.50 sularında Savaş Oğuz isimli taşeron işçinin inşaattan düşerek öldüğü haberleri yer almaktadır.” hatırlatmasını yaptı.

    BAKAN ÇELİK’E SORULAR

    CHP’li Günaydın bu kapsamda, Faruk Çelik’e şu soruları yöneltti;
Mahkeme kararına rağmen devam eden Başbakanlık Hizmet Binası İnşaatında bugüne kadar herhangi bir işçi ölümü gerçekleşmiş midir? Gerçekleşmiş ise ölen işçilerin isimleri ve ölüm sebepleri nelerdir?
Yazılı basında yer alan Savaş Oğuz isimli işçinin öldüğüne ilişkin haberler doğru mudur? Doğru ise Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bakanlığınız bünyesinde görev yapan müfettişlerce gerekli araştırma ve incelemeler yapılmış mıdır?
Gerekli araştırma ve incelemeler neticesinde konu ile ilgili rapor düzenlenmiş midir? Düzenlendi ise ölüm vakıasının sebebi ve zamanı nedir? Raporda kime, ne oranda kusur atfedilmiştir?
Söz konusu haberlerde yer alan ölüm vakıasının saat 18.50’de meydana geldiği doğru mudur? Doğru ise işçiler saat 18.50’ye kadar neden çalıştırılmaktadır? Bu konudaki talimat kimler tarafından verilmiştir?
Söz konusu inşaatta “iş güvenliği” ile ilgili gerekli önlemler alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlemler nelerdir? CİHAN

Yorumlar