CHP'den AKP'li Vekilin Kadınlara Yönelik Soruları Soruldu

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin'Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den AKP'li Vekilin Kadınlara Yönelik Soruları Soruldu

Dinen ve örfen bu uygun değildir.' açıklamasına tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Tamaylıgil, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, "Kadın intiharlarının en fazla yaşandığı iller arasında yer alan Bingöl’de, kadınlara yönelik şiddeti önleme konusunda her hangi bir çalışma başlatmak yerine, kadınlarımızı karanlık Ortaçağ dönemine geri götürmek istediğini sözleri ile açıkça ortaya koyan Barakazi’nin açıklamaları, AKP’nin kadın politikası ile paralellik göstermekte midir?" sorusunu yöneltti.

CHP’li Bihlun Tamaylıgil, soru önergesinde, "Kadın, erkek eşitliği Anayasal güvence altında olmasına rağmen, AKP’li Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından yapılan açıklama Anayasa’nın ihlali değil midir? Türkiye’de kadına seçme ve seçilme hakkı bir çok Avrupa ülkesinden daha önce 1934 tarihinde verilmesine rağmen, Yücel Barakazi’nin açıklamaları, kadın hakları konusunda bu gün ülkemizde hukuksal gerçeklikle, yaşanan gerçekliğin farklılıklar gösterdiğinin açık bir kanıtını oluşturmaktadır. Kadın, erkek fırsat eşitliği konusunda Anayasa’yı yok sayan ve kadını ikinci sınıf vatandaş olarak gören Barakazi hakkında her hangi bir idari ve hukuki işlem başlatacak mısınız?" diye konuştu.

"Seçim propaganda çalışmalarında kadınlardan destek isteyen AKP iktidarının bir üyesi olarak, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin kadını ikinci sınıf gösteren sözlerini, partiniz için çalışan ve oy veren kadınlara nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz?" diye soran CHP Genel Sekreteri soru önergesini şöyle sürdürdü: "Yücel Barakazi’nin bu açıklaması başta kadınlar olmak üzere toplumun bütün kesimleri tarafından infaalle karşılanmıştır. Hükümetin yerel yönetimlere bakış açısında, kadınlar için sınırlandırılmış görev ve yetki alanları var mıdır? Kadın intiharlarının en fazla yaşandığı iller arasında yer alan Bingöl’de, kadınlara yönelik şiddeti önleme konusunda her hangi bir çalışma başlatmak yerine, kadınlarımızı karanlık Ortaçağ dönemine geri götürmek istediğini sözleri ile açıkça ortaya koyan Barakazi’nin açıklamaları AKP’nin kadın politikası ile paralellik göstermekte midir?"

Yorumlar