CHP'den AK Parti'ye Pamukkale eleştirisi

CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan, hükümet tarafından Pamukkale’nin TÜRSAB’a devredilmiş olmasının Denizli’nin çok büyük kaybı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den AK Parti'ye Pamukkale eleştirisi

CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan, hükümet tarafından Pamukkale’nin TÜRSAB’a devredilmiş olmasının Denizli’nin çok büyük kaybı olduğunu söyledi.

Arslan, “Bunun yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Hele buradan bir bakan var, belediye AKP iktidarında iken böyle bir gelirin Denizli’den alınarak merkeze verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Vatandaşlar arasında bir infial var. Birçok vatandaş ‘Pamukkale neden gidiyor?’ diye soruyor. Bu gelir Denizli’de kullanılması gerekir. Denizli’ye hak ettiğini getiriyorlar değil, hak ettiğini götürüyorlar.” dedi.

CHP’li Karahayıt Belediye Başkanı ve Pamukkale Belediye başkan adayı İbrahim Vural da AK Parti'nin seçimi kaybetme telaşına düştüğünü, Pamukkale ören yerini tedbir olarak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne (TÜRSAB) devrettiğini öne sürdü. Vural, TÜRSAB’a devir konusunun iyi incelenmesi gerektiği belirtti. 30 Mart yerel seçimleri öncesi iktidarın paçalarının tutuştuğunu ileri süren Vural, şöyle devam etti: “Asıl sıkıntı burada. Yangından mal kaçırır gibi kaçırıyorlar. Bu seçimlerde CHP'nin Denizli Belediyesi'ni alacağını bildikleri için geliri azalması amacıyla bir tedbir aldılar. Eğer tersi olursa kendileri kazanırsa geri döndürecekler. Bunların niyeti kötü, akıbeti kötü. AKP artık bir çamura düşmüştür. Denizli’de de böyledir ülkenin diğer yerlerinde de böyledir. AKP son oyununu oynuyor. Bu iktidar hem yerel yönetimde hem ülke genelinde son sözlerini söylüyorlar. 30 Mart'ta halk oyunu bozacak.”

CHP Merkezefendi Belediye Başkan adayı Arif Balkanay ise iktidarın bir taraftan yerel yönetimlerin öneminden bahsederken diğer taraftan peyder pey yetki ve gelirleri merkeze taşıdığını vurguladı. Balkanay, “En son örneği Pamukkale’dir. Onun dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle yapılan ve resen kentsel dönüşüm adı altında kentlerdeki bir talan sisteminin ön hazırlıkları yapıldı. Son yaşananlarla toplumun gözü önüne çıktığını görüyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar