CHP'den AK Parti'ye geçen vekile, eski partisinden protesto

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 114. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin...

Google Haberlere Abone ol
CHP'den AK Parti'ye geçen vekile, eski partisinden protesto

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 114. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısının 1., 2., 3. ve 4. maddeleri Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kabul edildi. 5. madde görüşmeleri devam ederken birleşime yarına kadar ara verildi. Kanun tasarısının görüşmelerine, yarın kaldığı yerden devam edilecek.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, diz çökme iddialarına tepki gösterdi. Bu iddiaların acizlik, işin özüne inmemek olduğunu dile getiren Atalay, "Sizlerden bu süreçle ilgili olumlu bir şey duyacağımızı beklemiyoruz. Ama kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

CHP'den istifa edip AK Parti'ye katılan Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Meclis kürsüsünde konuşurken ise CHP'li milletvekillerinin tepkisiyle karşılaştı. Başbakan Erdoğan'ın rozetini taktığı Fırat, kürsüde konuşurken CHP'li milletvekilleri arkalarını dönerek protesto ettiler. Zaman zaman ise Fırat'a yönelik "Ne zamandan beri AK Parti'lisin?" diye soru yönelttiler.

Fırat'ı konuşmasının ardından AK Partili milletvekilleri tebrik etti. CİHAN

Yorumlar