CHP’den 11 milyon emekliye ‘mutlaka sandığa gidin’ çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 11 milyon emekliye mutlaka sandığa gidin çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den 11 milyon emekliye ‘mutlaka sandığa gidin’ çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 11 milyon emekliye mutlaka sandığa gidin çağrısı yaptı.
Seçim öncesi açıklamalarda bulunan Umut Oran, “Emekliler AKP’nin biletini sandıkta kesmelidir.” diyerek, "AKP’nin 11 yıldır uyguladığı ekonomi politikalarının mağduru kesimlerin başında emekliler geliyor. 11 yılın sonunda sayıları 11 milyona yaklaşan emekli, açlık sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Toplam nüfusun yaklaşık yüzde 14’ünü oluşturan emekliler, eşleri ve çalışmayan çocukları ile birlikte düşünüldüğünde çok daha büyük bir toplumsal kesim. Bazı illerde her 4 kişiden biri emekli. Türkiye’de dört kişilik ailenin açlık sınırı 1.130, yoksulluk sınırı ise 3.682 lira. Buna karşılık en büyük kesimi oluşturan SSK’lılarda en düşük emekli aylığı 957 lira, ortalama aylık ise 1.000 lira civarında.” verilerini hatırlattı.

Bağ-Kur’lu tarım ve esnaf emeklilerinde durumun çok daha da vahim olduğuna işaret eden CHP’li Oran, memur emeklilerinin ise açlık sınırını zar zor yakalayabildiğini kaydetti.
Oran, yıllardır dillendirilen “Memuru, emekliyi enflasyona ezdirmedik” iddiasına karşılık, emeklinin sefaletinin ortada olduğunu belirterek, “30 Mart seçimleri AKP iktidarından kurtulmadan ilk önemli dönüm noktası olacaktır. Emekliler mutlaka sandığa gitmeli; yıllardır kendilerini insanca yaşama koşullarından mahrum eden AKP’nin biletini sandıkta kesmelidir. Emeklilerin yüzünü CHP güldürür. Emekliler insana yaraşır yaşam koşullarına CHP ile kavuşacak.” dedi.




CİHAN

Yorumlar