CHP'de yarış Erdoğdu ile Sarıgül arasında

CHP, 29 Mart günü 45 seçim çevresinde hâkim denetiminde tüm üyelerinin katılımıyla ön seçim yapmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de yarış Erdoğdu ile Sarıgül arasında

Kulislerde en yakın yarışın İstanbul 2. Bölge’de yaşanması bekleniyor. CHP’nin kaleleri şekilde bilinen Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer’in de yer aldığı bölgede, 1., 3., 5., ve 7. sıralar için parti yönetimince kontenjan kullanılacak. Geriye kalan 22 adaylık için 114 namzet adayı yarışacak. Bölgede olan başka ilçeler ise Bayrampaşa, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi ve Zeytinburnu olarak dikkati çekiyor.

Alınan bilgilere oranla 2. alanda ön seçim zaferini önde göğüslemesi beklenen adlar arasında İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül geliyor. Balyoz ve Ergenekon davalarından uzun zaman tutuklu kalan emekli Kurmay Albay Dursun çiçek, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İstanbul Milletvekili Melda Onur, eski milletvekiliMehmet Sevigen, eski milletvekili Çetin Soysal ve eski İstanbul il Başkanı Şinasi Öktem’in de öne çıkan başka adaylar yer aldığı anlatım ediliyor. Bu alanda eski PM üyeleri Didem Engin, Dursun Bulut, İlay Aksoy da yarışa gelen adlar şekilde dikkati çekiyor.

İlginç yarış

Kulislerde Erdoğdu ile Sarıgül arasındaki yarışın sonucunun CHP tabanının hassasiyetleri açısından ayrı bir ciddiyet taşıyacağına dikkati çekiliyor. Partide bir grup, 4 yıllık milletvekilliği devrinde yolsuzluklarla mücadelenin simge adları arasında yer sektör Erdoğdu’nun ön seçimi birinci bitirmesinin de parti yönetimine “gençleşme ve yenilenme” mesajı vereceği konuşuluyor.

Kulislerde Sarıgül’ün, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ve Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki kampanyası itibarı ile ön seçimden ilk iki dizi arasında çıkmasına hemen hemen kati gözüyle bakılıyor. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar