CHP'de ön seçim sonuçları belli oluyor

CHP'de Parti Meclisi'nin aldığı kararla 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde yapılan ön seçimlerde sonuçlar gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de ön seçim sonuçları belli oluyor

SERTER: “GENEL BAŞKANIMIZ AÇIK ARA BİRİNCİ”

İzmir’de CHP’nin ön seçim neticeleri beklenirken, son vaziyet meselesi için bilgi verici CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Genel Başkanımız bütün sandıklarda, bütün oylardan çıkmakta. Şu anda açık fasıla birinci” dedi.

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mebus adayı olmak için girdiği ön seçimde her sandıktan çıktı. Kılıçdaroğlu 2. alanda 80 rakibiyle yarıştı. Rakipleri, evvela ’57’ paradigma numarası ile seçime giren Kılıçdaroğlu’na sonra kendilerine oy istedi.

CHP İzmir İl Başkanı Serter, Kılıçdaroğlu’nun ikinci alanda açık fasıla farkla önde gittiğini kati sonuçların saat 22.00 benzeri çıkacağını söyledi.

BEYDAĞ’DA KILIÇDAROĞLU VE SARIKÜSE AYNI OYU ALDI

CHP’de İzmir’de ilk resmi sonuç Beydağ İlçesi’den geldi. Partinin organ sayısının 159 bulunduğu Beydağ’da 147 organ sandığa gitti. Altı oy geçersiz sayıldı. Beydağ’da Gençlik Kolları eski İzmir İl Başkanı Beydağlı Sinan Sarıküse, Kılıçdaroğlu ile tıpkı oyu aldı. Beydağ ön seçim neticeleri şöyle oldu:

"CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 137, Sinan Sarıküse 137, Atilla Sertel 119, Mustafa Balbay 119, Ülkümen Rodoplu 94, Ali Engin 45, Serdar Değirmenci 44, Nurgül Uçar 44, Levent Çılı 41, Hüseyin Sezer 40, Ebru Okay 32, Ali Kemal Elitaş 30, Nevzat Kavalar 23, Mustafa Moroğlu 24."

ISPARTA ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Isparta mebus adaylarını tespit etmek için gittiği ön seçim sayımları sona erdi.

Ön seçim kati olmayan neticelere göre, İrfan Bakır birinci, İsa lider Dinçtürk ikinci, Mustafa Ceyhan üçüncü, İzzet Beydoğan dördüncü oldu.

Isparta merkez ve 12 ilçede yapılan ön seçimde 18 namzet adayı için 3 bin 626 partilinin oy verme işlemleri sona erdi. Açılan sandıklardan İrfan Bakır bin 267, İsa lider Dinçtürk bin 103, Mustafa Ceyhan bin 17 ve İzzet Beydoğan 727 üyenin oyunu aldı.

NİĞDE ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

CHP’nin 7 Haziran’da yapılacak umumi seçimlerde yarışacak adaylarını tespit etmek üzere sandık kurduğu 55 ilden bir tanesi bulunan Niğde’de ön seçim heyecanı yaşandı. Sandığa giden CHP’liler hakim huzurunda yapılan seçimde 7 namzet adayı arasından, mebus adayı şekilde görmek istediği 3 adı belirledi. 

7 namzet adayının yarıştığı ön seçimde 2 bin 403 oy sektör var mebus ve mebus namzet adayı Doğan tan birinci sırada, Sevgi Özbek aldığı bin 963 oy ile ikinci, Ramazan Ertan ise bin 474 oy ile üçüncü sırada yer aldı. Bu sıralamayı üyelerden bin 48’inin oyunu edinmeyi başaran Mümin Akgül, 650 oy sektör Durmuş Songur, 404 oyla Nail Gündüz ve aldığı 339 oyla Ali İhsan Angı takip etti.

BİLECİK ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin vermiş bulunduğu karar doğrultusunda, Bilecik teşkilatı nedeni ile hakim huzurunda organ bazlı yapılan ve 4 namzet adayının yarıştığı ön seçimde Bilecikli CHP'liler Yaşar Tüzün ile 7 Haziran Genel Seçimleri'ne girme kararı aldı.

Bilecik merkez Atatürk İlköğretim Okulu ve merkeze bağlı 7 ilçede yapılan seçimlerde kati olmayan neticelere oranla ön seçimin galibi Yaşar Tüzün oldu. Bilecik il genelinde 3 bin 490 üyenin oy kullandığı ön seçimlerde 2 bin 159 üyenin oyunu sektör Yaşar Tüzün, 7 Haziran’da yapılacak umumi seçimlere CHP Bilecik 1’inci paradigma adayı şekilde seçime girecek. 964 üyenin oyunu sektör Çağatay Karaahmet ise; 2’nci adayı şekilde seçime girecek. Seçim sonrası görüşlerini bildiren Yaşar Tüzün, yapılan bu ön seçimin kaybedeni olmadığını, kazananın CHP olduğunu söyledi.

GİRESUN ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin mebus adaylarını tespit etmek amacıyla Giresun’da gerçekleştirdiği ön seçim neticeleri açıklandı. 

CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan izahatya oranla il merkezi ile müşterek ilçelerde gerçekleştirilen ön seçimde 16 sandıkta 7 bin 500 üyeden 6 bin organ oy kullandı.

Açılan sandık sonuçlarına oranla Bülent Bektaşoğlu 2 bin 535 oy ile ilk sırada yer alırken, CHP’nin var mebus Selahattin Karaahmetoğlu 2 bin 135 oyla ikinci, İbrahim Akgün bin 668 oyla üçüncü, Basri Gülsoy bin 608 oyla dördüncü sırada namzet oldu.

Aday adaylarından Nilay Pınar bin 588, Rüştü Kurt bin 98, Eşref Karaibrahim bin 36, Sevgi Umut Güngör 795, Dursun Karahasan 668, Eyüp Çiftçi 667 ve Niyazi Hotmanoğlu ise 664 oy aldı.

İl Başkanı Sinan Kitapçı, bütün namzet adaylarına teşekkür ederek üyelerin iradesine saygı gösterileceğini söyledi. Kitapçı, “Cumhuriyet Halk Partisi nedeni ile kullanılan ön seçim ile yurttaşlarımız mecliste görmek istedikleri vekillerini seçme şansı yakaladılar. Alınan ön seçim kararı ile ilgili için şahsi görüşüm, yerinde bir uygulama bulunduğu yönündedir. Ön seçim sonuçlarının milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Ön seçimden birinci çıkan Bülent Bektaşoğlu ise parti binasına gelerek partililerine teşekkür konuşması yaptı.

NEVŞEHİR ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delegeleri, Nevşehir’de yaptığı ön seçimle adaylarını belirledi.

İl merkezinde ve ilçe merkezlerinde kurulan sandıklara giden parti üyeleri, sabah 08.00 ile 17.00 saatleri içerisinde en az 2 en iyi 3 namzet adayına oy kullandı. 4 bin 606 oyun kullanıldığı CHP ön seçiminde Hilmi Bülent Tekiner bin 129 oy alırken partinin ilk paradigma adayı oldu. Oylamada Dr. Cuma Yorgancı 978 oy alarak ikinci sırada yer alırken, eski il başkanlarından Mehmet Değirmenci ise 700 oy aldı. Sıralamada Osman Fahri Ertik 699, Mehmet Seyhan Duru 488, Serkan Sağlamer 312, Hakim Demirci ise 300 oy aldı.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, demokrasi şöleni biçiminde geçen ön seçimde oy vermeye sandık başına giden bütün partililere teşekkür etti. Ön seçimden birinci sırada çıkan Hilmi Bülent Tekiner ise Nevşehir’den en az bir mebus çıkaracak güçleri bulunduğuna dikkat çekerek, bütün partililere teşekkür etti. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar