CHP'de büyük gün! Sandık başına gidiyorlar

CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, bugün 45 bölgede sandık başına gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de büyük gün! Sandık başına gidiyorlar

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, CHP Parti Meclisi (PM), 55 seçim dalında önseçim kararı aldı.

Adıyaman, Malatya, Mersin, Zonguldak, Kahramanmaraş, Muğla, Kayseri, Adana ve Tekirdağ'da önseçimi gerçekleştiren CHP'de, bugün ise aralarında İstanbul, Ankara, İzmir bu şeklinde büyükşehirlerin de yer aldığı 45 alanda daha hakim denetiminde sandığa gidilecek.

Genel Başkan CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ikinci alanda önseçim kararı aldığı partide, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya'da, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ise 2. alanda önseçim yarışında olacak. Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da bu alanda üyelerden oy isteyecek.

Öte yandan daha evvela birinci sırası kontenjan adayına ayrılan Trabzon'da, örgütten gelen reaksiyon üstüne heves yoklaması kararı alınmıştı. Trabzon'da da üyeler, örgüt denetiminde sandığa gidiyor.

Milletvekili namzet adaylığı için 2 bin 822 bireyin başvurduğu CHP'de, 10 ildeki adaylar ise belirlenmişti.

Yalova'da Muharrem İnce, Elazığ'da Feyzi Septioğlu, Tekirdağ'da Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Milletvekili Candan Yüceer'in adaylıkları kesinleşmişti. Eğilim yoklaması yapılan Malatya'da ise gene Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın adaylığının kati yer aldığı açıklanmıştı.

ANKARA'DAKİ SEÇİMLER

Partinin eski Genel Sekreterlerinden lider Sav ve bu devirde parti sözcülüğü vazifesinde olan Hakkı Süha Okay ise Ankara birinci bölgeden ön seçim namzet adayı oldu.

Ankara 1. alanda 86 namzet adayı, 2. alanda ise 53 namzet adayı önseçimde yarışacak. Önseçimde 1. alanda 45 bin 725, 2. alanda 26 bin 728 olmak üzere iki alanda toplamda 72 bin 453 aza mebus adaylarını tespit etmek için oy kullanacak.

Önseçimde 1. alanda oy kullanacak üyeler en az 7, enfazla 14 namzet adayına, 2. alanda ise üyeler en az 6 enfazla 12 namzet adayına oy kullanabilecek.

Oy kullanımı, saat 17.00'ye kadar sürecek.

Üyeler için birinci ve ikinci bölgede, ilçeler de dahil olmak üzere ayrıcalıklı 25 okulda sandık kuruldu.

-Hakim denetiminde önseçim yapılacak yerler

CHP'de hakim denetiminde önseçim yapılan yerler ise şöyle:

"Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara 1. bölge (1, 3, 5, 7'inci sıralar merkez adayı), Ankara 2. bölge (1 ve 3'üncü sıralar merkez adayı), Antalya (3. dizi merkez adayı), Aydın (1. dizi merkez adayı), Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale (delegelerin katılımıyla önseçim), Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul 1. bölge (1, 3, 5, 7, 9'uncu sıralar merkez adayı), İstanbul 2. bölge (1, 3, 5, 7'inci sıralar merkez adayları), İstanbul 3. bölge (1, 3, 5, 7, 9'uncu sıralar merkez adayları), İzmir 1. ve 2. bölge (1, 3, 5'inci sıralar merkez adayları), Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak, Yozgat."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar