CHP'de bayramlaşmanın konusu Ortadoğu oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), Ramazan Bayramı bayramlaşması başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ankara Milletvekili Levent Gök ve Faruk Demir bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı....

Google Haberlere Abone ol
CHP'de bayramlaşmanın konusu Ortadoğu oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), Ramazan Bayramı bayramlaşması başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ankara Milletvekili Levent Gök ve Faruk Demir bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı. CHP'ye bayramlaşma için ilk gelen AK Partililer oldu. Ziyarette ise başta Gazze olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan acılar konuşuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, buruk bir bayram geçirdiklerini belirterek Ortadoğu'da acı günler yaşandığını ifade etti. Din adına cinayetlerin işlendiği günlerden geçildiğini belirten Erdoğdu, Türkiye'nin bu çemberin içine çekilmeye çalışıldığını kaydetti. Cumhuriyetin temellerinin sağlam atıldığını ve uzun yaşayacağını anlatan Erdoğdu, "Üzüntümüz var, buruk bayram, kayıplarımız var. Yine de geleceğe, umutla bakmak dileğindeyiz. Bayramlar mutluluk ve huzur günleridir. Huzur, barış, dayanışma, birlik, beraberlik, hukuk adaletin olduğu günler diliyoruz." dedi. Erdoğdu, vatandaşlık bilinci içinde yaşanması ve birlik beraberliğin korunmasını diledi.

Yerel yönitmelerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Filistin ve Gazze başta olmak üzere Ortadoğu'da kan ve vahşetin bölge ve dünyanın barışını tehdit ettiğini ifade etti. Terör gruplarının karşısında olduklarını ve bunun bir devlet politikası olduğunu belirten Gül, kan ve gözyaşının bir an önce bitmesini talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise Musul'daki rehinelerin serbest kalmamasının ayrı buruk verici bir durum olduğunu söyledi. Ortadoğu coğrafyasında dikkatli olunması gereken bir süreçten geçildiğini vurgulayan Gök, IŞİD terör örgütüne karşı atılacak adımlar önemli olduğunu ifade etti. IŞİD'in açacağı tehlikeyi gördüklerini belirten Gök, "Umuruyoruz iktidar da bilincindedir. Önemli adımlar atılmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanı adaylarının herkesin güvenini kazanan, nefret söylemi değil kucaklayıcı olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti'nin ardından CHP'ye bayramlaşmaya gelen DSP'liler oldu. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul ise Başbakan'ın, Türkmenlere yardım yapıldığını ama bunun engellendiğini söylediğini aktardı. Kul, "Bizim bildiğimiz yardımlar Kızılay aracılığıyla yapılıyor. MİT'in araçlarıyla yardım taşındığını duyan, gören olmadı." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar