CHP Yozgat İl Teşkilatı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yozgat ziyaretini görüştü

CHP Yozgat İl teşkilatı, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 1 Temmuz Salı günü memleketi Yozgat'a yapacağı ziyaret programını ele aldı. Toplantıya CHP Sakarya Milletvekili Engin Koç da katıldı.CHP Yozgat İl binasında gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
CHP Yozgat İl Teşkilatı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yozgat ziyaretini görüştü

CHP Yozgat İl teşkilatı, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 1 Temmuz Salı günü memleketi Yozgat'a yapacağı ziyaret programını ele aldı. Toplantıya CHP Sakarya Milletvekili Engin Koç da katıldı.

CHP Yozgat İl binasında gerçekleştirilen ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantının açılışında konuşan CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Türkiye'nin kritik bir sürece girdiğini hatırlattı. Kaytan, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yapmış olduğumuz diğer siyasi parti il başkanları ile görüşmelerin ardından Sakarya Milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç ile birlikte ilçe başkanlarımızın görüşlerini, seçimle ilgili neler yapabilirizin mütalaasını yapmak için toplandık." dedi.

Kaytan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 1 Temmuz Salı günü Yozgat'a geleceğini de hatırlatarak, ''İlimizde cumhurbaşkanı adayımızı karşılayacağız. Yozgatlı hemşerilerimizden güçlü bir kalabalıkla karşılamalarını istiyor, bu konudaki desteklerini bekliyoruz.'' diye konuştu.

Toplantıya katılan CHP Sakarya Milletvekili Engin Koç ise cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun baba ocağı Yozgat’ı ziyaret ederek, burada hem akrabaları ile hem hemşehrileri ile buluşacağını dile getirdi. Koç, İhsanoğlu'nun 'büyük yolculuğuna' memleketi Yozgat'tan başlayacağını hatırlattı. İhsanoğlu'nun Ramazan ayının da başlangıç günlerinde hayır duasını alarak, cumhurbaşkanlığı adaylığında kendisini büyük bir uzlaşı ile destekleyen bütün siyasi partilerin temsilcilerinin birlikte verdiği bir iftarda, iftarını açacağını kaydeden Koç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu iftar sonrasında Yozgatlı hemşerileriyle sohbet edecek. Onlarla nasıl bir Türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanı olacağını anlatacak. Geceyi Yozgat'ta geçirecek, ertesi gün ise Türkiye’nin diğer bölgelerine doğru yola çıkacak. Gittiğimiz her bölgede, o bölgenin kanaat önderlerine ve bu büyük uzlaşıya destek veren diğer taraflara sayın cumhurbaşkanı adayımızın gelişine uygun olarak katılımını sağlamaya çalışacağız. O arkadaşlarımız da cumhurbaşkanı adayımızın gelişine mutlaka eşlik ediyorlar, büyük uzlaşıyı Türkiye’ye yansıtmaya çalışıyoruz. Amacımız Türkiye’nin cumhurbaşkanının sadece bir fikrin değil Türkiye’deki tüm insanlarımızın fikirlerini yansıtan onların tümünün cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden bir cumhurbaşkanı olmasıdır. Biz sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun öyle bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu düşünüyoruz. Yolunun açık olmasını bizim de hayır dualarımızın kendisi ile beraber olduğunu ifade ediyoruz.'' CİHAN

Yorumlar