CHP yeni bir gerekçe buldu

Anayasa komisyonu masasını çeşitli gerekçelerle terk eden CHP, masaya dönülmesi için gönderilen mektuba da farklı bir gerekçeyle cevap verdi. CHP, masaya dönmek için, Erdoğan'ın anayasa mahkemesi hakkında söylediği sözlerden geri adım atmasını şart koştu.

Google Haberlere Abone ol
CHP yeni bir gerekçe buldu

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasa masasının yeninden kurulması için mektup gönderdiği CHP'den olumsuz cevap geldi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, 'Cumhurbaşkanı sözlerini düzeltmezse masaya dönmeyiz' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği karara saygı duymadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerini düzeltmezse Anayasa masasına oturmalarının mümkün olmadığını söyledi.

CHP, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Uzlaşma/Mutabakat Komisyonu'nun yeniden çalışmalarına devam etmesi için AKP, CHP, MHP ve HDP'ye mektup göndererek aynı şartlarda tekrar masaya dönülmesi çağrısı yapmıştı. CHP’den bu çağrıya yanıt geldi. CHP grup başkan vekili Engin Altay “Cumhurbaşkanı sözlerini düzeltmezse o masaya oturmamız mümkün değil” dedi.

Altay, masayı dağıtanın Meclis Başkanı olduğunu savunarak, verecekleri cevabın ilk gönderdikleri mektupta bulunduğunu ifade etti. Altay, "Anayasa kararlarına uymayacağını beyan eden biriyle anayasa yapmak mümkün mü?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dündar ve Gül'ün tahliyesi ile ilgili olarak, "Anayasa Mahkemesi, bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım ama kabul etmek durumunda değilim. Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum" demişti. 

Yorumlar