CHP ve MHP'den Yenikapı'daki 'selamlamama' açıklaması

Bahçeli'nin Yenikapı'daki mitingde son selamlamaya çıkmamasıyla ilgili partiden 'abartılmamalı' yorumu geldi

Google Haberlere Abone ol
CHP ve MHP'den Yenikapı'daki 'selamlamama' açıklaması
Türkiye tarihine damgasını Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılarak dünyaya çok önemli bir mesaj veren CHP ve MHP genel başkanları, tarihi günün sonunda istenmeyen bir gafa imza atarak davet edildikleri sahneye çıkmamışlardı. Meydanlarda ve televizyonlar başında mitingi izleyen milyonlarca vatandaş liderlerin miting sonunda sahneye çıkıp el ele tutuşarak son bir mesaj vermesini bekliyordu; ancak beklenen olmamıştı. CHP ve MHP liderleri kendilerini sahneye davet eden çağrının ardından çıkışa yönelerek alandan ayrılmışlardı. Bu durum hem alandaki vatandaşlar hem de Türkiye'nin diğer şehirlerinde meydanlardan onları izleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştı. Bugün her iki partinin yetikililerinden konuyla ilgili açıklamalar geldi. Her iki partinin temsicileri kasıtlı bir durum söz konusu olmadığını belirterek durumun abartılmaması gerektiğini savundu. 

CHP: SPONTANE BİR DURUM

CHP'den konuyla ilgili değerlendirme Grup Başkanvekili Levent Gök'ten geldi. Gök şöyle konuştu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingin sonundaki selamlamaya ve çektirilen toplu fotoğrafa katılmamasının nedeni de sorulan Gök, şunları söyledi: "Bu çok önemsiz bir konu. Protokol gereği her şey önceden programlanır ve herkese bildirilir. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde hiçbir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. O, alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadisedir. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir." 

MHP: PROTOKOL BİTİNCE HERKES ÇIKIŞA YÖNELDİ

Selamlama gafıyla ilgili MHP'den de bir değerlendirme geldi. MHP adına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal'dan geldi. Günal konuyla ilgili açıklamasında, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve parti genel başkanlarının bir arada bulundukları fotoğrafı göstererek, "Normal olan yapıldı. Abartılacak bir şey görmüyorum. Protokol bitince herkes çıkışa doğru yöneldi." karşılığını verdi.      

Yorumlar