CHP, vatandaşa tekme atan Başbakanlık Müşaviri'ni sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e Manisa Soma'da yaşanan ve sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı acıya boğan ölümlerde, yaşadığı üzüntü sonucu tepki gösteren bir kişiyi tekmeleyen...

Google Haberlere Abone ol
CHP, vatandaşa tekme atan Başbakanlık Müşaviri'ni sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e Manisa Soma'da yaşanan ve sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı acıya boğan ölümlerde, yaşadığı üzüntü sonucu tepki gösteren bir kişiyi tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri hakkında gerekli işlemlerin yapılıp yapılmayacağını sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Recep Tayyip Erdoğan Soma'ya gittiğinde halkın büyük tepkisi ile karşılaştığını ve madenci yakınını kaybeden bir kişinin tepkisi üzerine Müşavir Yusuf Yerkel’in madenci yakınını tekmelediği görüntülerinin basına yansıdığını ifade etti.

İşler'e şu soruları yöneltti:

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Soma’ya gitmesinin gerekçesi nedir?

Görevlendirme yazısı ile mi gitmiştir?

Yakınını kaybeden ve yaşadığı derin üzüntü sonucu tepki gösteren bir kişinin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenmesinin bir izahı var mıdır?

Soma’da yaşanan ve sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı acıya boğan bu ölümlerde, yaşadığı üzüntü sonucu tepki gösteren bir kişiyi tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri hakkında gerekli işlemler yapılacak mıdır?

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in görev tanımı nedir? CİHAN

Yorumlar