CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Özkes, seçimlerin iptali için YSK’ya başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı İlhan Özkes, yerel seçimlerde yapılan usulsüzlükler ve kanunsuz uygulamalar iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na seçimin iptali başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Özkes, seçimlerin iptali için YSK’ya başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı İlhan Özkes, yerel seçimlerde yapılan usulsüzlükler ve kanunsuz uygulamalar iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na seçimin iptali başvurusunda bulundu. Üsküdar’da yapılan seçimin şaibeli olduğunu ve gerekçeli itirazlarını YSK’ya sunduklarını belirten Özkes, "Bize oy veren seçmenlerimizin oyları emanettir, namustur. Onların bize vermiş olduğu namusu korumakla mükellefiz. Gelebileceğimizi en son nokta YSK’ydı. Biz de YSK’ya müracaatımızı yaptık. Yüce adaletten Türk Milleti adına hüküm veren adaletten neticenin hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

CHP İstanbul Üsküdar İlçe Belediye Başkan adayı Özkes, yerel seçim sonuçları kapsamında Üsküdar İlçe Seçim ve İstanbul İl Seçim Kurulları’na yaptığı itirazların reddedilmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulundu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkes, Üsküdar’da kanunsuzluk ve hukuk katliamının yaşandığını söyledi. “Üsküdar için ayrı bir yolsuzluk, hile, entrika, desise her türlü şaibe vardı. Seçim sonuçlarına tesir eden fevkalade müessir olaylar yaşandı." diyen Özkes, ilçe seçim sandıklarında başka ilçelerin oy pusulalarının çıktığını iddia etti. Özkes, "Belki hiçbir ilçede ve vilayette olmayan durumlar yaşandı. Ümraniye Belediye Meclis üyelerine ait pusulalar, Üsküdar sandıklarında çıktı. Ben bir yetkili ile görüştüğümde Ümraniye’ye ait Belediye Meclisi oy pusulalarının sahte olmadığı, devletin bastırmış olduğu oy pusulaları olduğunu söylediler. Eğer böyleyse Ümraniye Belediye Meclis Üyelerine ait oy pusulaları Üsküdar’daki sandıklarda ne arıyordu? Bizim kazanacağımızı biliyorlardı. Kazanmamız halinde seçimin iptal ettirmek için yapılan bir provokasyondu. Ancak bize kurulan bu tuzağa, bizim için kazılan bu kuyuya biz onları düşürebilecek miyiz bilemiyorum." diye konuştu.

"ÜSKÜDAR'DA OKULLARDA BOMBA İHBARI YAPILDI"

Muhtar pusulalarının oy pusulalarının arasında çıktığını ve bunun da bazı bölgelerde sayılıp bazı bölgelerde geçersiz olarak sayıldığını söyleyen Özkes, ayrıca okullara yapılan bomba ihbarlarında sandıkların güvenliksiz kaldığını söyledi. Özkes şöyle dedi: "Türkiye’de olmayan bir durum yine Üsküdar’da yaşandı. İki okulumuzda bomba ihbarı yapıldı. Bu okullar 15’er dakika boşaltıldı ve evraklar korumasız kaldı. Bu okullardan birisi Başbakan’ın oy kullandığı okul, diğeri de Barbaros Mahallesi’ndeki Deniz İş İlköğretim okulu. Buna da itirazlarımız oldu."

"GEÇERSİZ OY PARTİSİ ÜSKÜDAR'DA DÖRDÜNCÜ PARTİ OLDU"

Sonuç tutanaklarının da tahribata uğradığına değinen Özkes, ayrıca geçersiz sayılan oyların seçim sonuçlarını büyük oranda etkilediğine değindi. Özkes, "Sayısız miktarda sonuç tutanaklarında tahribat ve oynama yapıldığı, partilerin almış olduğu oylar üzerinde ciddi şekilde oynamaların olduğu Üsküdar’da var. 16 bin 500 tane geçersiz oy var. Bugün Anadolu’da birçok ilçede hatta bazı vilayetlerde bile 16 bin 500 var ya da yok. Üsküdar’da ise 16 bin 500 geçersiz oy var. Bugün geçersiz oylar partisi Üsküdar’da dördüncü parti oldu." ifadelerini kullandı.

"SANDIKTA KAZANDIĞIMIZI MASADA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ"

Üsküdar’ın İlhan Özkes’e ve CHP’ye vermemek için meşru ve gayrimeşru her yolun denendiğini kaydeden Özkes şöyle dedi: "Çünkü Üsküdar Başbakan’ın karargahı, AKP’nin kalesi. Biz onların kimyasını bozduk, rüyalarına girdik, yüreklerini ağızlarına getirdik. Biz sandıkta seçimi kazandık ama masada kaybetmek istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeri hukuk ve adaletle yönetiliyorsa kesinlikle Üsküdar’daki seçimin iptali gerekir. Eğer iptal edilemiyorsa en azından yeniden sayılması gerekir. Çünkü bize oy veren seçmenlerimizin oyları emanettir, namustur. Onların bize vermiş olduğu namusu korumakla mükellefiz. Gelebileceğimizi en son nokta YSK’ydı. Biz de YSK’ya müracaatımızı yaptık. Yüce adaletten Türk Milleti adına hüküm veren adaletten neticenin hayırlı olmasını diliyoruz."
CİHAN

Yorumlar