CHP, Türkiye'nin kanalizasyon ve yolu olmayan yerlerini tespit etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin en büyük kentlerinden en ücra köyüne kadar onlarca yerleşim birimimizde kanalizasyon, içme suyu ve asfalt yol sorunu olduğunu resmi rakamlarla tespit ettiklerini belirterek "Gittiği her il, ilçe,.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Türkiye'nin kanalizasyon ve yolu olmayan yerlerini tespit etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin en büyük kentlerinden en ücra köyüne kadar onlarca yerleşim birimimizde kanalizasyon, içme suyu ve asfalt yol sorunu olduğunu resmi rakamlarla tespit ettiklerini belirterek "Gittiği her il, ilçe, kasabada yaptıkları en küçük icraatları bile dakikalarca anlatan Erdoğan, acaba bu rakamlara nasıl bir kılıf uydurabilecek.” dedi.

    Sezgin Tanrıkulu, yazılı açıklama yaparak TBMM Başkanlığı'na tek tek iller için verdikleri soru önergelerine şu ana kadar verilmiş yanıtlardan elde ettikleri rakamların, Recep Tayyip Erdoğan’ın toz-pembe tablosuna kara bir leke olarak yansıdığına dikkat çekti.

    Tanrıkulu açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük kentlerinden en ücra köyüne kadar onlarca yerleşim birimimizde kanalizasyon, içme suyu ve asfalt yol sorunu olduğunu resmi rakamlarla tespit etmiş bulunuyoruz. Tek tek iller için verdiğimiz soru önergelerine şu ana kadar verilmiş yanıtlardan elde ettiğimiz rakamlar, Recep Tayyip Erdoğan’ın toz-pembe tablosuna kara bir leke olarak yansımaktadır. Gittiği her il, ilçe, kasabada yaptıkları en küçük icraatları bile dakikalarca anlatan Erdoğan, acaba bu rakamlara nasıl bir kılıf uydurabilecek? Eğer bu ülkede bırakın kanalizasyonu veya asfaltı, hala içme suyuna erişemeyen köyler varsa, hükümetin çıkıp herhangi bir icraatıyla övünme hakkı yoktur."

    CHP'li Tanrıkulu elde ettikleri rakamları ise "Türkiye’de iller bazında toplamda, kanalizasyon sistemi olmayan köy ve bağlı sayısı 19 bin 629, foseptik sistemi olmayan köy ve bağlı sayısı 22 bin 640, içme suyu şebekesi olmayan 639 köy, 701 bağlısı,18 mezra ve 267 ünite, yolu asfaltsız yerleşim birimlerinden ise 2 belde, 2 bin 762 köy, 911 bağlısı, 1008 mezra, 26 mahalle, 3 bin 223 ünite ve 43 yerleşim yeri bulunmaktadır." şeklinde paylaştı. CİHAN

Yorumlar