CHP, TSK düzenlemesini AYM'ye götürecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hükümetin TSK ile ilgili düzenlemelerini AYM'ye götüreceklerini söyledi

Google Haberlere Abone ol
CHP, TSK düzenlemesini AYM'ye götürecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK ile ilgili düzenlemelerin kurumu çökerteceği iddiasında bulundu.  KHK’ları yakından izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, son düzenlemelerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde emir-komuta zincirini zedeleyip orduyu çökerteceği görüşünde. Sorunun Meclis’te çözülmesini beklediklerini vurgulayan CHP Lideri, "Olmazsa AYM’ye gideriz"diyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri bir araya geldiği kahvaltıda, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

OHAL uygulamalarını yakından izliyoruz. Hem KHK’ları hem de diğer uygulamaları. Devletin yeniden inşasını, kurumların yeniden yapılandırılmasını öngören bütün düzenlemelerin OHAL yasasıyla yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bu, darbe girişimini fırsatçılık kabul edip parlamentoyu devre dışı bırakmak olur. Devleti yeniden inşa edecekseniz, bu devlet hepimizin devleti; bir siyasal partinin devleti değil. Devlet hepimizin devletiyse oturup konuşulur, karar verilir.

TSK ile ilgili düzenleme doğru değil. Askerde emir-komuta temel kuraldır. Siz orayı dinamitliyorsunuz. Bunu yaptığınız andan itibaren orduyu tamamen çökertirsiniz. Biz bunu 3 ay için yaptık derlerse ben bunu anlarım. KHK, ‘OHAL için geçerlidir’ demiyor. Bu, Anayasaya aykırı. Hükümet bu konuyu parlamentoda OHAL süresi içinde çözeceğiz, oturup parlamentoda görüşüp tartışacağız dedi. Çözmezlerse biz bunu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz.

Yorumlar

nurullah erbay kılıçtar oglu yoksa sendemi fetö cüsün herseye karşı çıkıyorsun öyleysen zaten çıkar ortaya sıra sanada gelecek hiç çırpınma Allah o günleride göstersin bize sende hainsin cıa nın adamısın onlara hizmet ediyorsun amerikanın uşağısın türk değilsin