CHP Trabzon İl Başkanlığında "işgal" eylemi

CHP'nin Trabzon'daki birinci sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto eden partililer il binasını işgal etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Trabzon İl Başkanlığında "işgal" eylemi

CHP'nin Trabzon'daki birinci dizi mebus adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto eden bir grup, Trabzon İl Başkanlığına girerek, parti binasının girişini masa ve sandalyelerle kapattı.

Milletvekili adaylarının belirlenmesindeki kontenjan uygulamasına reaksiyon göstermek amacıyla sabah erken saatlerde CHP İl Başkanlığına giren grup, duvarlara "İşgal, Atatürk'ün emaneti emin ellerde", "Trabzon CHP direniş değil, diriliş", "Örgütün partisine örgüt el koydu" yazılı dövizler astı.

İL BAŞKANLARINI İÇERİ ALMADILAR

İl başkanlığı binasındaki asansör ve merdivenlerin girişine masa ve sandalyelerle barikat kurup yöneticilerinin içeri girmesine izin vermeyen gruptakiler, İl Başkanı Güzide Uzun ve beraberindeki yöneticilerle mebus namzet adayı Yavuz Karan'ı içeri almadı.

Gruptakilerden CHP Araklı İlçe Başkanı Osman Demir, mebus adaylarını tespit etmek için ön seçim yapılmadan Trabzon'da birinci sıranın parti vasıtası ile belirlenmesi kararını protesto ettiklerini belirterek, buna karşı olduklarını söyledi.

Düzköy ilçe yöneticilerinden Engin Samasti de kontenjan uygulamasının kaldırılmasını istediklerini anlatım ederek, bu uygulamaya reaksiyon göstermek için partideki görevlerinden de istifa ettiklerini anlattı.

Adayların seçimle belirlenmesini istediklerini kaydeden Samasti, kontenjan uygulamasının sona ermesine kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

KONTENJAN UYGULAMASI İÇİN İŞGAL ETTİLER

CHP İl Başkanı Güzide Uzun ise partinin il başkanlığı ve birtakım binalarının gençler vasıtası ile işgal edildiğini belirterek, "Kontenjan uygulamasına reaksiyon için binayı işgal ettiler. Kararlı gözüküyorlar, bizi içeri almadılar. Toplantımız vardı, onun için gelmiştik. içeri giremedik" dedi.

Gruptakilerin il Başkanlığındaki bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar