CHP Sözcüsü Koç: Müdürlerin görevden alınması suçun itirafıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmasında 5 emniyet müdürünün görevden alınmasının, suçun kabullenilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Sözcüsü Koç: Müdürlerin görevden alınması suçun itirafıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturmasında 5 emniyet müdürünün görevden alınmasının, suçun kabullenilmesi anlamına geldiğini söyledi. Koç, “Burada tüm iddialara karşı oğlu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında gözaltında olan bir bakanın, müdürleri görevinden alması açıkça suçtur. Adli müdahaledir. Yolsuzluk iddialarının kapatılma gayretidir. Varsa, suçun üzerini örtme girişimidir. Suçunuzu itiraf ve ikrar ediyorsunuz demektir. Görevden alınması gereken müdürler değil bakanlardır.”dedi. Koç, CHP olarak soruşturmayı yürüten adli ve idari yetkililerin sonuna arkasında olduklarını ifade etti.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. CHP olarak tek gündemlerinin yolsuzluk soruşturması olduğunu belirten Koç, sağlıklı bir demokraside üç bakanın oğlunun etrafında dönen rüşvet iddiaları, rüşvet alırken görüntüsü olduğu iddia edilen diğer bakanın görevlerine bir dakika bile devam etmemesi gerektiğini söyledi. Koç, İçişleri Bakanı’nın oğlunun iddia konusu olduğu bir soruşturmada, incelemenin gölgesiz yürümesi ve selameti açısından önem arz ettiğine değindi.

ÜÇ BAKANIN PROGRAM İPTALİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyonları yapan 5 şube müdürünün bu sabah görevden alınmasına da değinen Parti Sözcüsü Koç, “Emniyet müdürünün ve şube başkanının, bakanın emriyle görevden alınması, iddiaların üzerinin örtülmek istendiği ve soruşturmanın karartılması anlamına geleceği açıktır. Burada tüm iddialara karşı oğlu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında gözaltında olan bir bakanın Mali Şube, Kaçakçılık Şube, Organize Şube, Terörle Mücadele Şube ve Asayiş Şube müdürlerinin görevinden alması açıkça suçtur. Adli müdahaledir. Yolsuzluk iddialarının kapatılma gayretidir. Varsa, suçun üzerini örtme girişimidir. Suçunuzu itiraf ve ikrar ediyorsunuz demektir. Görevden alınması gereken müdürler değil bakanlardır.” diye konuştu.

Operasyonun kamuoyuna yansıması ile birlikte üç bakanın tüm programlarını iptal ettiğine de değinen Koç, “Sonraki mesailerini, bu soruşturmanın üzerini örtmek için kullandıkları anlaşılmaktadır. Şu saate kadar istifa etmemiş olmaları ve polis müdürlerini görevden alma tasarrufları hükümetin bu gayretini ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu soruşturma ile ilgili CHP olarak uyarılarda bulunan Koç, “Bu soruşturmanın savcıları ile oynamayın. HSYK’yı böylesi bir girişiminize alet etmeyin. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’na da sesleniyorum. Soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili bir tasarrufunuz, sizi doğrudan işin tarafı haline sokar. İşin içine bazı telkinlerle başka savcıları sokma gayretlerine direniniz. Zaten yaralı olan yargıyı ve hukuk kavramını katlettirmeyiniz.” şeklinde konuştu.

Koç, CHP olarak hırsızlık ve yolsuzluklarla ilgili görevini yerine getirmeye çalışan adli ve idari yetkililerin sonuna kadar yanında olacaklarını söyledi.



CİHAN

Yorumlar