CHP sözcüsü Böke'ye hükümetten tam destek

CHP Sözcüsü Böke hakkında, Hristiyan olduğu yönünde çıkan haberlere hükümetten tepki geldi. Başbakan Davutoğlu, tartışmayı başlatanların ırkçılık yaptığını savundu

Google Haberlere Abone ol
CHP sözcüsü Böke'ye hükümetten tam destek

Son Haberler Logo

Bir gazetede Hristiyan olduğu imasıyla hakkında haber çıkan CHP Sözcüsü Böke'ye hem Başbakan Davutoğlu'dan hem de Adalet Bakanı Bozdağ'dan destek geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili haberi kesinlikle tasvip etmediklerini, sonuna kadar Böke'nin yanında olduklarını söyledi. Adalet Bakanı Bozdağ ise yetkisi olması halinde haberin çıktığı gazeteye soruşturma talimatı vereceğini söyledi.

DAVUTOĞLU: SELİN HANIMI DESTEKLİYORUM

Böke'nin Hristiyan olduğu tartışmalarına ilişkin soruya Başbakan Davutoğlu "Siyaseten bunu istismar edenlerin siyasi ahlaka aykırı davrandığı kanaatindeyim" karşılığını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyareti kapsamında yapacağı Ukrayna ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını uçakta cevapladı.

"Selin Sayek Böke'nin Hristiyan olduğu tartışmalarına" ilişkin soruya Davutoğlu, "Çok net bir tavır takınmak lazım. Türkiye Cummhuriyeti Devleti'nin bütün vatandaşları eşit haklara sahiptir, herhangi bir vatandaşın geçmiş kökeni etrafında yapılan tartışma kesinlikle insan haklarına aykırıdır ve etnik bir ırkçılık dozu taşır. Biz, kimsenin geçmiş kökenini araştırmak üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmayız. Türkiye'de Kürt, Türk, Sünni, Alevi 78 milyon vatandaş eşittir. Siyaseten bunu istismar edenlerin siyasi ahlaka aykırı davrandığı kanaatindeyim. Bu konuda Selin Hanım'ın açıklamalarının doğru olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum" karşılığını verdi.

BOZDAĞ: YETKİM OLSA SORUŞTURMA TALİMATI VERİRDİM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke hakkında bir gazetede yapılan haber hakkında konuştu. Bozdağ, "Yetkim olsa soruşturma talimatı verirdim" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesiyle ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin Hristiyan olduğuna ilişkin bir haber yapan gazeteyle ilgili eleştirilere değinen Bakan Bozdağ, "Gazetenin manşetini hem ahlaki hem insani hem hukuki bulmuyorum. Böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil" ifadesini kullandı.

İnsanların ırkına göre ayrım yapılmasına, aklının erdiği günden beri karşı olduğunu söyleyen Bozdağ, "İnsanların anasını, babasını, cinsiyetini, doğduğu yeri seçme hakkı yok. Kimse Cenabı Allah'a dilekçe yazıp da 'Beni falan anneden, falan babadan yarat' demedi. Yaratılmışların bütün hepsi eşittir, hepsi eşrefi mahlukattır. Ben öyle olduğuna inanıyorum, bu manşeti atanları da kınıyorum" diye konuştu.

Bu sırada bazı muhalefet milletvekilleri Bozdağ'a haberle ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Bozdağ, bunun üzerine, 2004'e kadar Ceza Muhakemesi Kanunu'nda Adalet Bakanına bir konuda soruşturma yapma talimatı verme yetkisi verdiğini, bunu kaldırdıklarını anlatarak, "Benim yetkim olsa talimat verirdim ama benim şu anda böyle bir yetkim yok" dedi.

 

Yorumlar