CHP soru önergelerini geri çekecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe tasarısı görüşülmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP soru önergelerini geri çekecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe tasarısı görüşülmeye başlandı. AK Parti ile CHP arasında ise soru önergeleri konusunda yapılan görüşmeler sonuç verdi. Edinilen bilgiye göre, CHP verdiği bin 800 soru önergesini geri çekecek. Bütçeler üzerinde milletvekillerine tanınan 5 dakikalık konuşma süresi ise 10 dakika artırılarak 15 dakikaya yükseltilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, komisyon üyesi İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi arasında soru önergeleri konuşuldu. Önergelerin geri çekilmesi konusunda CHP'liler ikna edilmeye çalışıldı.

Elvan'ın Meclis Genel Kurulu'nda İnce'nin koluna girerek BDP grubuna götürmesi ise dikkat çekti. Burada BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile de kısa bir görüşme yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucu CHP'nin hazırladığı bin 800 soru önergesini geri çekeceği öğrenildi. Bütçeler üzerinde milletvekillerine tanınan 5 dakikalık konuşma süresi de 10 dakika artırılarak 15 dakikaya yükseltilecek. CİHAN

Yorumlar