CHP, 'Sandık Takip Sistemi’ni açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için seçim sonuçları ve Sandık Takip Sistemi’ni açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP, 'Sandık Takip Sistemi’ni açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için seçim sonuçları ve Sandık Takip Sistemi’ni açıkladı. Halıcı, “Doğru ve güvenilir bir seçim isteyen tüm yurttaşlarımız bu sistemi kullanabilirler.” dedi.

    CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Emrehan Halıcı, doğru, hilesiz ve güvenilir bir seçim sonucu için CHP’nin Seçim Sonuçları ve Sandık Takip Sistemi kurduğunu vurguladı. Halıcı’nın verdiği bilgiye göre yerel seçim sonuçlarının kontrolü CHP BİTEM ekibi tarafından geliştirilen; web ve mobil ortamlarda kullanılabilecek 'CHP Seçim Sonuçları Takip Sistemi' (secimtakibi.chp.org.tr) ile gerçekleştirilecek.
Ülke çapında her sandığın sonucunun CHP görevlileri tarafından sisteme girileceğini belirten Halıcı, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilen sonuçlarla karşılaştırılacak ve olası hatalara da yasal süre içinde itirazların yapılması ile takibi sağlanacak.’’ şeklinde konuştu.

    Emrehan Halıcı, konuşmasının ardından kendine yöneltilen soruları cevapladı. "Hile olacağı konusunda duyum var mıdır, ayrıca, bu sisteme malum internete aynı anda çok sayıda giriş olduğunda bazı şeylerde çökme oldu ya da işte tıkanma oldu. Bu anlamda bir önlem alacak mısınız?" sorusuna Halıcı, "30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçim sonuçlarının kontrolü CHP BİTEM ekibi tarafından geliştirilen; web ve mobil ortamlarda kullanılabilecek “CHP Seçim Sonuçları Takip Sistemi” (secimtakibi.chp.org.tr) ile gerçekleştirilecektir. Ülke çapında her sandığın sonucu CHP görevlileri tarafından sisteme girilecek ve YSK tarafından ilan edilen sonuçlarla karşılaştırılacaktır. Olası hatalara yasal süre içinde itirazların yapılması ve takip edilmesi sağlanacaktır.’’ cevabını verdi.

    Halıcı, "Son haftaya girmek üzereyiz. Sandıklarda görev almak isteyen ya da sandıklarda bu işlemi yapmak isteyen sıradan vatandaşlar nasıl başvursunlar, nasıl takip etsinler? İnternet sitesine hangi adresten nasıl ulaşsınlar? sorusuna ise "30 Mart 2014 akşamı vatandaşların oy kullandıkları sandığın ilan edilen (ilgili yere asılan) sonuçlarını bir kağıda not edebilirler ya da olanakları varsa fotoğrafını çekebileceklerini açıklayan Halıcı, ‘’Gece boyunca ve takip eden 48 saat içinde (sts.chp.org.tr) adresine girerek YSK tarafından açıklanan sonuçlarla karşılaştırabilirler. Belirledikleri hataları diledikleri parti ve kuruma iletebilirler." karşılığını verdi.

    "CHP Sandık Takip Sistemi, 18 Mart 2014 Salı günü, 16:00-21:00 saatleri arasında test çalışması için kullanıma açılacaktır." diyen Halıcı, "Yurttaşlarımızın, test aşamasında rastgele değerlerin yer aldığı sisteme çeşitli kereler girmelerini ve hata varmış gibi çeşitli itiraz denemeleri yapmalarını rica ederiz. Test çalışması sırasında karşılaşılabilecek sorun ve öneriler için [email protected] adresine ePosta gönderilebilir.’’ dedi..

    SEÇİMLERDE 500 BİN CHP ÖRGÜT GÖREVLİSİ HİZMET EDECEK

    Sandık için görevlendirmeler yapılıyor. AKP’nin var. CHP’de bu yönde bir çalışma var mı? Kaç kişi görevli olacak sandıklarda? sorusuna Emrehan Halıcı, CHP olarak bu çalışmayı daha öncede bahsetmiştik. Başlattık önceden ve ilk defa bu seçim döneminde sandık çevresi sorumlusu adı altında her sandık için iki tane görevlendirme yaptıklarını ifade etti. Halıcı, "Dolayısıyla yaklaşık 400 bin tane sandık çevresi görevlimiz var. Ayrıyeten yasal olarak sandık müşahitlerimiz var. Sandık sonuçlarını girmek üzere sandık sonuçları giriş sorumlularımız var. Yani ortalama görevli olarak seçimlerde hizmet edecek olan 500 bin civarında CHP’nin örgüt görevlisi var. Bunun yanı sıra çok sayıda da gönüllü müracaat etmiş durumda. Gönüllülerimizin de gene sandık başında olmalarını arzuluyoruz. Onlardan da bu konuda talep var. Sayı vermek çok mümkün değil ama 500 binin üzerinde gönüllülerle birlikte milyonları bulacak bir CHP gönüllüsü, CHP görevlisi sandıkların insani olarak kontrolünde yer alacaklar, görev alacaklar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar