CHP Sakarya İl Başkanı, aldatıldığını iddia ederek istifa etti

CHP Sakarya İl Başkanı Yüksel Büyükakten, büyükşehir belediye başkan adayının halen açıklanmaması sebebiyle genel merkez tarafından kendisinin ve örgütünün aldatıldığını iddia ederek, görevinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Sakarya İl Başkanı, aldatıldığını iddia ederek istifa etti

CHP Sakarya İl Başkanı Yüksel Büyükakten, büyükşehir belediye başkan adayının halen açıklanmaması sebebiyle genel merkez tarafından kendisinin ve örgütünün aldatıldığını iddia ederek, görevinden istifa etti. Başkan Büyükten, partisinin Sakarya Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Ecevit Keleş’den de adaylığının açıklanmasını başaramadığı için özür diledi.

Sakarya CHP’de belli bir süreden beri devam eden aday belirleme sürecinde yaşanan huzursuzluk istifa ile sonuçlandı. 6 aydan bu yana görev yapan CHP İl Başkanı Yüksel Büyükakten, görevinden istifa etti. Büyükakten yaptığı yazılı açıklamada, haftalardır süren Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayının belirlenmesi sürecinde yaşananların siyaset anlayışı ile örtüşmediğini belirtti.

“KİRLİ SİYASE YAPILIYOR”

İl yönetimi olarak yaptıkları oylamada Ecevit Keleş’in 17, Raşit Dünya’nın 4 oy aldığını açıklayan Büyükakten, ayrıca kamuoyu yoklamalarında aday adayı Ecevit Keleş'in ezici üstünlüğü olduğunu vurguladı. Büyükakten, buna karşın Ecevit Keleş’in adaylığının genel merkez tarafından daha açıklanmadığını dile getirerek şunları kaydetti: “Tek derdi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sakaryamızın tümü genelinde yerel iktidar olması olan ben Yüksel Büyükakten, bu kirli siyaset anlayışı ile kendimin ve örgütümün aldatılmasını kabul etmiyorum. Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylarımıza ‘Ankara’ya gelmek yerine, sahalarda olun’ şeklindeki önerisine uyarak, sabah namazında bir köyde başlayıp gece yarısında evine dönebilen Ecevit Keleş’e teşekkür ederim. Kendisine ayak uyduramadığım ve adaylığının bir an önce açıklanmasını başaramadığım için özür dilerim.”
CİHAN

Yorumlar