CHP PM, Nazlıaka'yı disipline sevk etti

CHP Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'nın ihraç istemiyle toplandı. Nazlıaka tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK'ya sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
CHP PM, Nazlıaka'yı disipline sevk etti

CHP Parti Meclisi, Meclis'te Atatürk resminin indirildiği iddialarıyla ilgili, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı "partiden kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti. 

Atatürk portresinin duvardan indirilmesi tartışmaları nedeniyle ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki tartışılan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka PM toplantısından az önce ayrıldı.
Nazlıaka çıkışta şu açıklamayı yaptı:

"Bu süreç boyunca isim açıklamam konusunda yoğun bir baskı yapıldı. Bu olay ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçektir. Ancak basına servis edilişi ve basında işlenişi ile ilgili yön değiştirmesi maalesef algısal boyutu ile gerçekleştirilen olay arasında fark yaratmıştır."
"Kişinin ismini açıklamamam kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir. Örneğin Dreyfus da daha öncesinde yanlış bir şekilde yargılanmıştı ama tarih ona karşılığını verdi."

Yorumlar