CHP'nin başörtüsü düşmanlığı yeniden nüksetti

CHP Denizli Milletvekili Arslan, polislere başörtüsü yasağının kaldırılmasına tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin başörtüsü düşmanlığı yeniden nüksetti
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, polislerde başörtüsü serbestisine karşı çıkarak İslami cemaatleri ve başörtülü kadınları hedef aldı.

Denizli’de yaptığı konuşmada, Ergenekon ve Balyoz gibi davaların nasıl düşürüldüğüne değinmeden Atatürkçülerin hedef alındığını iddia eden Arslan, “Gövdesini şeriatçı bir vesayete kaptıran AKP kadroları, bugün her yeni hamlesiyle devlet krizini büyütmektedir. Gözünüzü kırpmadan Cumhuriyet kurumlarını satıp savdınız, kindarca kadrolaşıp işi ehline değil tarikatlara verdiniz. OHAL karanlığında yeni kadrolaşmalar için Atatürkçüleri ve Laik Cumhuriyetçileri görevinden ederek bu büyük suçtan kendisini kurtaramayacaktır.” dedi.  

Konuşmasının devamında başörtüsünü hedef alan Arslan, şunları söyledi: “Soruşturma yapılmadan ve bitmeden verilen ihraç kararları, hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz, uluslararası ilişkilerde Türkiye'yi çok zor durumda bırakır. Ayrıca kaç para harcandığı ve harcanacağı bilinmeyen Saray camiinde zikir seanslarının yapılması ve kadın polislere türban serbestisinin böyle bir karışık dönemde yapılmasının amacını da iyi değerlendirilmesi gerekir.”

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar hakkında da konuşan Arslan, yine İslami camiaları hedef alarak, “Boşalan kadrolara yeni tarikatların devreye sokularak yapılıyor olması birçok kuşkuyu ortaya çıkarmaktadır. Liyakatin devletten ihracı, bu defa yeni tarikatların darbe hazırlığına giden yolun taşlarını döşer. Sivil darbeyi FETÖ ile birlikte Türkiye’ye getiren bu iktidar, şimdi hiç ders almadan aynı yanlışa devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Ali Sizin gibi köpeklerin Türkiyede olmaniz ininki türkiyeye terorist lernen daha cok zarariniz var
Ramazan Ya vekil siz hic iktidar olmayı düşünmüyor muhalefet istiyorsunuz cünkü emeksiz parayı seviyorsunuz haram olsun aldığın para
hüseyin ziniyetinize tükürüm