CHP, Milli Gazete'ye başörtülü aday vaad etti

CHP Genel Sekreter Gürsel Tekin, Millî Gazete'yi ziyaret etti 'Başörtülü adayımız olabilir' dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Milli Gazete'ye başörtülü aday vaad etti

Geçmiş çağda başörtülü öğrencilerin üniversite ve kamuda çalışmalarının önün açan Anayasa değişikliğinin iptali için başvuran CHP'de şimdi muhafazakar kesimden oy alabilmek için 'başörtülü aday gösterbiliriz' sözüyle oy toplamaya başladı.

10-12 sularında başörtülü aday adaylığı başvurusu olduğunu belirten Tekin, önseçim sonuçlarına nazaran başörtülü aday gösterebileceklerini söyledi.

Tekin, “Bizim, kullanıcılarını giyimiyle, kuşamıyla, diliyle tanım etmekten vazgeçmemiz lazım. Bizim için İstanbul Suadiye’de oturan kız kardeşimiz ne kadar kıymetliyse, Erzurum, Ardahan, Çorum’da oturan başörtülü kardeşimiz de o kadar kıymetlidir” dedi. 

DAVAM KİTABIYLA POZ VERDİ

Merhum BaşbakanNecmettin Erbakan'ın DAvam isimli kitabıyla da poz vermeyi ihmal etmeyen Gürsel Tekin, 28 Şubat postmodern darbesini de eleştirdi ve 'Her politik parti eleştirilebilir; her politik partinin eksikleri, fazlaları vardır. Ama politik partilerin kullanıcılarını hayat biçimleriyle, giysi kuşamları ile tanım etmesi kocaman bir eksiklik ve ayıptır. Geçmiş zamanlarda bu hatalar yapılmıştır, bu hatalardan herkes dersini almıştır. Biz bu konu için samimiyiz, samimiyeti 28 Şubat’ta gösterdim. Orada en azından kendi gücümüz nispetinde göstermişiz. Her politik partinin yapması gereken bir iştir” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞÖRTÜLÜ ADAY GÖSTEREBİLİRİZ

Tekin, “Genel seçimler öncesi başörtülü aday gösterecek misiniz?” şeklindeki sorumuza da şu karşılığı verdi: “Geçmiş çağda merkez sağda, AKP’de politika oluşturan fazla fazla arkadaşımız, şu anda bizde politika yapıyor, yapmaya da devam edecek. Önümüzdeki günlerde de bu devam edecek. Kamuoyu yoklamalarına da yansıyacak. Benim bildiğim şu anda 10-12 başörtülü aday adayımız var. Bir bölümü ön seçime gireceği için seçimde neyin çıkacağını bilmiyorum. Ama 1-2 tanesi aday listelerine girebilir” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar